Ivan više nikad ne sme da zapeva nijednu pesmu “Legendi”: Zaratili članovi slavne srpske grupe

M. Bo.

22. 10. 2019. u 10:20

Иван више никад не сме да запева ниједну песму “Легенди”: Заратили чланови славне српске групе

Antonio Ahel / ATA Images

Rastu nesuglasice bivših saradnika Zorana Dašića i Ivana Milinkovića

NEKADAŠNjEM frontmenu grupe "Legende", Ivanu Milinkoviću, u preporučenom pismu uz upozorenje, koje mu je stiglo 25. jula, naznačeno je da mu se zabranjuje izvođenje hitova bivše grupe.

Pevačev pi-ar tim oglasio se u saopštenju za medije u kojem se ljubitelji prepoznatljivih numera i Milinkovićevog glasa obaveštavaju da pevač od navedenog datuma ne izvodi nijedno autorsko delo Zorana Dašića, te da se fanovi ne nadaju da će čuti neku od pesama "Legendi" na Milinkovićevim nastupima. Tim povodom oglasio se i vođa "Legendi" Zoran Dašić, koji je potez bivšeg saradnika okarakterisao kao marketinški.

- Smešno mi je da on pokušava da gradi svoju karijeru uništavanjem grupe i ljudi koji su mu dali sve u životu - izjavio je Daša za "Kurir". - Pretpostavljam da mu je to neki marketinški potez da se malo ustalasa javnost za njegove solo projekte. Čemu tolika galama kada je to obaveštenje dobio pre skoro četiri meseca?!

Dašić je dodao da je uobičajena praksa da na estradi pevači nemaju pravo da javno izvode pesme grupe koju su napustili.

- Ni on, a ni ja ne možemo da zabranimo da se emituju pesme sa njegovim glasom. To nije naše vlasništvo, ali ćemo stare pesme snimiti sa novim pevačem - najavio je vođa "Legendi", i dodao da "samo želi mir". - Da sam se ja pitao grupa bi trajala još 10 godina. On nas je napustio sa obrazloženjem da nije zadovoljan time što radi i da mu pesme nisu dovoljno dobre, a sad hoće da peva te iste pesme i buni se što mu neko zabranjuje.

Pročitajte još: Lider "Legendi": Duboka odanost ljubavi

U saopštenju Milinkovićevog pi-ar tima piše da po zakonu vokalni solista ima pravo da zabrani reprodukovanje pesama u medijima i na društvenim mrežama, ali da Ivan to neće učiniti.

SAMOSTALNI KONCERTI

MILINKOVIĆ je nedavno održao solističke koncerte u rodnoj Loznici i Šapcu, gde je publici predstavio raznovrstan program, zasnovan na svojim numerama, uz osvrt na muzičke bisere i pesme koje vole sve generacije. Sledeći nastup zakazan je za 29. oktobar u Ljuboviji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Vlac

22.10.2019. 11:02

Pevač ima pr tim!!? Pa ni Ceca nema tim nego jednog čoveka a on ceo tim.Da nije bio u Legendama niko ne bi ni čuo za njega.

Saša

22.10.2019. 11:10

Logično je da Ivan ne može izvoditi pesme čiji je Daša autor. Ako mu ne dozvoljava da ih izvodi, neka smisli drugi repertoar.

Лазар

22.10.2019. 12:55

Ако је решио да изађе из Легенди, онда нема права да пева више њихове песме.

Prof.ZELJKO MILJENOVIC

24.10.2019. 01:05

U Sapcu?Ja sam iz Sapca,i zamislite,otkazao je koncert usled 10tak prodatih karata