PEVAČICA Nataša Bekvalac i njen suprug biznismen Luka Lazukić saslušani su danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Novom Beogradu povodom krivične prijave policije kojom se muž pop zvezde tereti za porodično nasilje, odnosno da je 14. aprila ranom zorom, u njenom stanu u Beogradu, naneo lakše telesne povrede svojoj ženi. Lazukić je u sud stigao pre 10 sati, u pratnji advokata, obrijan i “skockan”, ali nije želeo da daje izjave za medije. U iskazu, koji je potrajao gotovo dva sata, Luka je negirao navode iz krivične prijave, tvrdeći da ga je supruga lažno prijavila i da je nije tukao i šutirao, ali nije porekao da je tog jutra došlo do sukoba između njih dvoje.

Lazukić, koji je za svoju odbranu angažovao čak pet advokata, je, kako saznajemo, ispričao da je Nataša počela da menja ponašanje prema njemu kada joj je pre rođenja ćerke Katje rekao da moraju racionalnije da troše novac. Tvrdi da je finansirao troškove svoje supruge i školovanje njene starije ćerke Hane. On je 13. aprila bio sa ćerkom iz prvog braka, a kada je došao kući supruga nije bila tu, pa ju je SMS porukom obavestio da sa drugom ide u grad na piće. Oko četiri ujutru vratio se kući i legao u drugu prostoriju. Kazao je da ga je Nataša u jednom trenutku probudila, udarajući ga po ruci. Tvrdi da je bila pijana, da je vikala, vređala ga i pretila da će ga ubiti. Uzela je mobilni telefon, čitala poruke i histerisala, udarajući ga po telu i glavi. Naglasio je da Natašu nikad nije udario, baš kao ni bivšu ženu, te da se nikad nije potukao.

Ujutru je sa ćerkom iz prvog braka, koja je prespavala kod njegovih roditelja, nameravao da ode na salaš, a nekoliko sati kasnije prijatelj ga je pozvao i rekao da se pojavila informacija da je pretukao Natašu. Ostao je kod roditelja sve dok policija nije došla po njega. Lazukić je izjavio da se Nataša nakon porođaja čudno ponašala, pa da je čak jednom prilikom uzela nož i zasekla se po ruci i da o tome može da posvedoči njihova kućna pomoćnica, a jednom ga je gađala pikslom. Kazao je da je na lekovima za smirenje, da nije nasilnik, da ćerku Katju nije video od tog dana i da je preko Centra za socijalni rad podneo zahtev da viđa dete. Plaši se za svoju bezbednost zbog svega što se desilo i zbog pretnji tasta.

Posle Lazukića, iskaz je dala i Nataša, čije je saslušanje trajalo gotovo četiri sata. Bekvalčeva je ispitana u svojstvu oštećene, u tužilaštvo je došla u pratnji tri punomoćnika, a iskaz je dala i dadilja njihove ćerke Katje rođene 28. februara.

PROČITAJTE JOŠ - KOMŠIJE NIKAD NISU VIDELE LUKU U ČENEJU: Ovako izgleda kuća Nataše Bekvalac

Prema nezvaničnim saznanjima, Nataša je tokom saslušanja plakala, izjavivši da se u Luku zaljubila još dok je bila u prethodnom braku i da se zbog toga razvela. Istakla je da je Luka ubrzo posle venčanja počeo da je psihički maltretira, da ponižava njene prijatelje i nju što je pevačica, a nije mu se dopadala ni njena porodica, zbog čega je sa svima izgubila kontakt. Bio je ljubomoran na jednog njenog prijatelja i sumnjao je da je s njim u vezi. Ona je 13. aprila predveče otišla da se vidi sa poslovnim saradnicima i o tome je obavestila Luku, a on nju da ide sa drugom na piće. Kad je došla kući nije htela da ga zove, a sa njom i bebom je bila dadilja Jovana. Tvrdi da je zaspala i probudila se oko pola pet da pripremi hranu za bebu. Mislila je da Luka još nije došao, ali joj je Jovana kazala da je u dnevnoj sobi. Ušla je želeći da ga pita zašto je došao tek ujutro kući i zašto je pio i vozio motor. Počela je nežno da ga budi, ali nije uspela, pa je sela, uzela njegov telefon i videla poruku od ženske osobe, sa kojom je, kako se ispostavilo, redovno komunicirao. Bilo je i njenih fotografija, a u jednoj od poruka devojka navodi da joj Luka nedostaje i da jedva čeka da dođe u Zagreb. Bilo je, veli, poruka i od drugih ženskih osoba.

Kada se probudio rekla mu je da je videla poruke i da treba da ga bude sramota, a on joj je govorio da je kurva. Nastavio je da je vređa a Nataša mu je uzvratila rečima: “Mama ti je kurva”. Tada ju je pesnicom udario po glavi, pala je, a kada je krenula da ustane uhvatio ju je za kosu i nekoliko puta udario. Bacio je na pod, a onda nogom udario u ožiljak od carskog reza. Nataša je sve vreme vrištala.

Pevačica je u iskazu navela da je gotovo puzeći uzela ključeve od kola i pozvala telefonom sestru i prijatelja koji se nisu javljali. Bilo je oko pet, pola šest ujutro. Vratila se u stan i videla da Luka spava. Jovana je bila budna, pitala je šta se desilo, a ona je odgovorila da ju je Luka pretukao. Bebisiterka je savetovala Natašu da ide kod lekara, jer ima povrede.

Novosadska Barbika je tvrdila da ju je muž nekoliko dana ranije jako stisnuo za ruku, jer mu je prebacivala da ne provodi vreme sa detetom. Navodno joj je govorio da nije srećan otkako se Katja rodila i da je u depresiji. Negirala je da je te noći pila alkohol i da se nikada nije samopovređivala. Ispričala je da ide na lajf koučing, grupnu terapiju, gde se uči lepota života.