MLADOM DUŠANU SPAS U RUSIJI: Osamnaestogodišnjaku iz Obrenovca potrebna pomoć za odlazak na terapiju i lečenje

B. S.

22. 09. 2021. u 11:30

DVA puta je mladi Dušan Jakšić iz Obrenovca, rođen 2002. godine, dobio bitku protiv Juingovog sarkoma, malignog tumora kostnog ali i mekog tkiva.

МЛАДОМ ДУШАНУ СПАС У РУСИЈИ: Осамнаестогодишњаку из Обреновца потребна помоћ за одлазак на терапију и лечење

Podrška Sakupljanje pomoći podržali i njegovi Obrenovčani, Foto Fejsbuk

A kada je bio nadomak ostvarenja životnog sna, opaka bolest se vratila i sada brzo napreduje.

Porodica i prijatelji iz Fondacije "Budi human" Aleksandra Šapića ulažu sve napore da prikupe novac za terapiju koja bi spasla život osamnaestogodišnjaku čija je najveće želja da postane lekar.

- Dušan je veoma hrabar i uporan, tokom celog osnovnog i srednjeg školovanja bio je odličan đak iako je sa terapija išao na časove - kaže dečakova majka Viktorija Jakšić.

- U junu 2020. godine predao je dokumenta za upis na Medicinski fakultet, kada mu se stanje neočekivano pogoršalo. Otkriveno mu je osam tumora na plućima i potonuo je u depresiju.

Sada mu se vratio optimizam i želja da pobedi bolest i postane lekar, ali mu je hitno potrebna novčana pomoć za terapiju.

Pojava osam tumora, kako kaže njegova majka, istovremeno onemogućava klasične terapije zračenjem u našim bolnicama, a za lečenje u inostranstvu neophodno je da se sakupi 50.000.000 dinara.

- Humani ljudi nam pomažu, doniraju novac putem SMS poruka preko Fondacije, postavili su humanitarne kutije širom Srbije, organizuju licitacije - govori Viktorija Jakšić.

Dušan Jakšić, Foto Fejsbuk

- Sve ove aktivnosti, nažalost, još nisu dovoljne da se novac prikupi na vreme da Dušan ode na lečenje i terapiju u Rusiju koja bi mu, verujemo, spasla život. Dragoceno vreme nam ističe i pozivamo sve humane ljude da pomognu Dušanu da dobije i ovu životnu bitku. Da diše punim plućima i ostvari san, da postane lekar i spasava živote drugima.

Dušan je bio zdrav dečak do 13. godine, kada se suočio sa strašnom dijagnozom - Juingov sarkom.

Dugo lečenje, operacija i terapija dali su rezultate. Sreća je, nažalost, bila kratkog veka, jer se bolest vratila 2018. godine i opet je krenula borba za život. Uz teško lečenje i pomoć lekara uspeo je da se izbori.

Prošle godine tumor se pojavio po treći put...

POMOĆ

PORODICA Jakšić navodi da se pomoć Dušanu može uplatiti na račune Humanitarne fondacije "Budi human". Broj dinarskog računa je 160-6000000006082-39, a deviznog 00-540-0004335.7, IBAN: RS35160005400004335706, SWIFT/BIC: DBDBRSBG. Dušanu se može pomoći i slanjem SMS poruke vredne 200 dinara, kada se upiše 775 i pošalje na 3030, a iz Švajcarske upisivanjem 775 i slanjem na 455.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara