VRELINA GA OBORILA IZ GNEZDA: U kanjonu Specijalnog rezervata prirode Jerma spasen mladi orao (FOTO)

V. Ć.

02. 08. 2021. u 21:35

U KANjONU specijalnog rezervata prirode Jerma, na sredokraći puta od Pirota i Dimitrovgrada ka Babušnici, danas je spašena mlada jednika surog orla, strogo zaštićene vrste koja je svakako simbol čiste prirode.

ВРЕЛИНА ГА ОБОРИЛА ИЗ ГНЕЗДА: У кањону Специјалног резервата природе Јерма спасен млади орао (ФОТО)

Foto: V. Ćirić i SRP Jerma

Prelepu pticu koja se izlegla ove godine, spasli su zaposleni u ribočuvarskoj i zaštitarskoj službi JP “Srbijašume” u Pirotu, tačnije Šumskog gazdinstva,koji su je našli kod Trnskih Odorovaca na obali Jerme.

Kako nam je kazao Darko Đorđević, upravnik SRP Jerma, ptica je pala iz gnezda najverovatnije usled velikih vrućina koje su po okolnim krečnjačkim visovima.

- Na svu sreću mlada ptica nije imala nikakve povrede, pokupili smo je nahranili i dali joj vode i predali je nadležnom republičkom inspektoru za zaštitu životne sredine. On je transportovao u Zavod za zaštitu prirode, gde će biti detaljno pregledana i dobiti stručan tretman. Kada ojača i bude spremna biće vraćena u svoje stanište, a to je Greben planina, iznad kanjona Jerma - kaže Đorđević.        

Foto: SRP Jerma

                                                                                                                 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OTEŽANO DISANJE, GLAVOBOLJE, UBRZAN RAD SRCA... Beograđani se žale na brojne tegobe, lekar objasnio o čemu je reč i kako možemo sebi pomoći