PROŠLO je gotovo pet godina od susreta tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na mostu na Dunavu kod Erduta, i dok je naša zemlja ispunila sve preuzete obaveze za unapređenje položaja hrvatske manjine, Srbi u ovoj susednoj državi i dalje se suočavaju sa ogromnim problemima.

Komentari (10)

Vasa

26.04.2021. 11:38

Они никад неће доживњавати Србију као своју земљу, као она два брата тенисера из Суботице. Они ће увек бити за дом спремни и приказиваће себе да су оно што никад нису били - жртве. Гадљиви су на Србе, а на Српске паре нису гадљиви.

Luka

26.04.2021. 12:20

Poznata priča o zastupljenosti Srba u Saboru,u životu nema nikakve prednosti niti koristi,naprotiv svako javljanje bilo kojeg od trojice srpskih zastupnika u Saboru ,je prilika ostalim hrvatkim zastupnicima za iskazivanje mržnje, vređanje i napad na Srbe i Srbiju.Osobno bi volio da ne vidim zaytupnoke Srbe u hvatskom Saboru.

Podunavci

26.04.2021. 13:37

Da nema Srbai Srbije trebalo bi da ih se izmisli. Ko bi bez njih imao svog dežurnog krivca, monetu za podkusurivanje, otirač i neuralgičnu tacku?! Kao da ce svoje breme resiti ako krive druge. Bese nekada u poganska vremena kada su se sopstveni gresi prebacivali na žrtvenog jarca, a neki bi da se i dalje tako zaluđuje ili da ne vide brvno, a da vide trun u tudjem oku.

Duško

26.04.2021. 13:39

U osnovi jedina razlika između Srbije i RH jeste da su Srbi svesni da samo radom i marljivošću mogu doći do boljeg života, jasno uz preduzimljivost celog društva. U RH radnika nema od 1991. Svi su naučeni na jasle, a para je sve manje, kao i onih koji vole da rade. Kraj stiže brzo ,dokle će izdržati ko zna. Sve firme su zatvorene, koje još i rade to je dan i komad. Ako ne daj Bože nivo mora poraste ..............Kažu da 600.000 građana napustilo državu ,jer i hrvati koji nisu bili bojovnici ovde nemaju perspektivu. Strašno !

Lika

26.04.2021. 17:12

Ono što se konstantno zanemaruje u malim i velikim razgovorima je činjenica da su Srbi u Hrvatskoj bili konstitutivni narod, a Hrvati u Srbiji nisu. Hrvatska je postala takva kakva jeste zahvaljujući samo ovoj činjenici da je bila Republika Hrvatskog i Srpskog naroda i svih ostalih. Gde je na svetu konstitutivni narod izgubio svoju zemlju?

Vatro Marx

26.04.2021. 17:43

Srbija nije nikoga napala , ali svoje neda. Hrvati koga da se plasite kada ste u NATO. Sve susjedne drzave obavezuju sa vasim ponasanjem da Srbija se mora dobro naoruzati, nema drugog izbora. stalno su pretnje.

Subotica

26.04.2021. 20:00

Ako im nevaljau Srbiji nek idu u Hrvatsku tamo ce im biti bolje.Gde su manjine u drugim zemljama niko ne cuje za njih,moraju da postuju pravila te drzave i nitko ih ne pita niza sta.A kod nas ta saka jada dize njusku da kuka,veca prava imaju nego samiSrbi u Srbije.Nedaj im Srbijo nista nek pocrkaju.