NEMOGUĆE JE DA TERITORIJA TUŽI SOPSTVENU DRŽAVU: Evo u čemu je nelogičnost izjava koje stižu iz Prištine

D.R.Đ.

15. 04. 2021. u 16:23

NAJAVE političkih lidera u Prištini da će tužiti zvanični Beograd za navodne ratne zločine i genocid – ništave su i nemaju nikakvo pravno utemeljenje - poručuje Igor Popović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ДА ТЕРИТОРИЈА ТУЖИ СОПСТВЕНУ ДРЖАВУ: Ево у чему је нелогичност изјава које стижу из Приштине

Foto: J. Matijević

Nejasno je kom to sudu planiraju da tuže našu državu, naveo je Popović, kada takozvano Kosovo kao teritorija pod međunarodnom upravom u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, nije pravni subjekt međunarodnog javnog prava i ne može biti stranka u postupku pred Međunarodnim sudom pravde. Nemoguće je u pravnom smislu da jedna teritorija tuži sopstvenu državu za ratne zločine i genocid, kada ono ni ne može biti stranka u postupku.

- Zbog toga, ovakve izjave nisu ništa drugo nego dnevno političke provokacije na koje nećemo odgovarati jezikom provokacija i uvreda, već argumentima i činjenicama. Što se tiče poruke da je adresa za ratne zločine na Kosovu i Metohiji u Beogradu, možda je bolje da se politički lideri u Prištini podrobnije informišu i takve poruke upute na adrese suda u Hagu, u kom se za zločine nad Srbima i drugim nealbancima sudi njihovim kolegama iz Prištine - naveo je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)