"AMERIKA JE DEMONIZOVALA SRBE": Ovako je Remzi Klark govorio za "Novosti" - Milošević treba da se vrati u Srbiju, zatvoriti Hag

M.B. - E.B.T.

11. 04. 2021. u 14:21

U NjUJORKU je, u 94. godini, minulog vikenda preminuo Remzi Klark, kopredsednik Međunarodnog komiteta "Slobodan Milošević". Bio je jedan od najbriljantnijih Amerikanaca savremenog doba, nekadašnji visoki funkcioner u ministarstvu pravde u Kenedijevoj i Džonsonovoj administraciji, ministar pravde, državni tužilac..., čovek koji je branio žrtve američke agresije širom sveta.

АМЕРИКА ЈЕ ДЕМОНИЗОВАЛА СРБЕ: Овако је Ремзи Кларк говорио за Новости - Милошевић треба да се врати у Србију, затворити Хаг

Foto: M.B.

Toj plemenitoj borbi, kako ističe Vladimir Kršljanin, sekretar Međunarodnog komiteta "Slobodan Milošević", je posvetio poslednjih pet decenija svog života:

- Mi Srbi smo imali čast da to u punoj meri osetimo i sa razlogom ćemo ga uvek pamtiti kao jednog od naših najvećih prijatelja.

Klark je, u više navrata boravio u našoj zemlji, dižući glas protiv besomučne NATO agresije i stajući u odbranu, kako našeg naroda, tako i tadašnjeg rukovodstva. Posebno je isticao da Haški sud treba da prestane s radom, a svi njegovi zatočenici, među kojima i Slobodan Milošević, treba da budu predati suđenjima u svojim državama:

U razgovoru za "Novosti", 2005. godine istakao je da je protiv volje SAD, stotinu zemalja potpisalo Povelju za osnivanje Međunarodnog krivičnog suda u Rimu, koji bi sudio i Americi zbog ratnih zločina, koje su u svetu činile njene vojne snage:

- Svoje ovladavanje Ujedinjenim nacijama, SAD su iskoristile za demonizaciju mnogih nacija, nadasve Srba. Ali, kontrola SAD nad UN definitivno mora da prođe!

Ceo razgovor sa Klarkom pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju "Večernjih novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine