VUČIĆ SE VAKCINISAO: Predsednik primio vakcinu protiv virusa korona - Ja još stojim na nogama (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2021. u 12:18 >> 12:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić posećuje danas Rudnu glavu, gde se vakcinisao protiv korona virusa.

ВУЧИЋ СЕ ВАКЦИНИСАО: Председник примио вакцину против вируса корона - Ја још стојим на ногама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Vučić je primio kinesku Sinofarm vakcinu u Zdravstvenoj stanici Rudna glava Doma zdravlja "Dr Veroljub Cakić" Majdanpek.

Predsednik je uoči vakcinacije poklonio cveće doktorki koja ga je dočekala u Domu zdravlja. Potom mu je izmeren pritisak.

- Vidimo se za tri nedelje - rekla mu je doktorka nakon što je primio vakcinu.

- Nisam ni osetio - rekao je Vučić.

On je obećao Rudnoj glavi novu fabriku do Vidovdana, tj. pogon tekstilne industrije, koja će zaposliti oko 80 ljudi.

Predsednik je ponovio apel građanima da se vakcinišu.

- Molim sve ljude da se vakcinišu. To je jedini način da spasimo živote ljudi. Kinezi su nam poslali 500.000 doza, a u ovom trenutku stiglo nam je 6.000 novih doza Fajzerovih vakcina - rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da Srbija ulaže veliki novac u zdravstvo i istakao da će uskoro početi izgradnja kovid bolnice kod Novog Sada

- Čkea nas i otvaranje novog Kliničkog centra u Novom Sadu, Tiršova 2 u Beogradu, Dedinje 2. Ulažemo mnogo u zdravstvo jer će to biti simbol snage država u budućnosti - rekao je Vučić.

- Kao što vidite ja još stojim na nogama, lepo je bilo primiti vakcinu, ništa ne boli - rekao je Vučić.

Na pitanje o zahtevu Zdravka Krivokapića za smenu ministra Vladimira Leposavića iz Crne Gore, Vučić kaže da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose Crne Gore.

- Ne mešamo se u njihove unutrašnje odnose. Nastavićemo da pomažemo svom narodu u Crnoj Gori. Mislim da svi građani Srbije treba da znaju da smo mi prilično naučili da iz Crne Gore odlaze na proslave "Oluje" i da svaki put moraju da dobro čuju i pažljivo slušaju ono što govore predstavnici NATO-a, Stejt departmenta i Brisela, a malo ređe ili ne moraju da čuju Beograd. Naša je obaveza da pokazujemo i poštovanje za tuđe žrtve, ali da poštujemo i svoje nacionalne interese - rekao je Vučić.

Vučić je najavio nove velike infrastrukturne projekte i izgradnju puta od Požarevca do Rudne Glave.

On je naveo da će drugu dozu primiti negde na jugu Srbije, u Merošini ili Babušnici.

U Rudnoj glavi je predsednik Srbije razgovarao sa građanima, nakon čega će održati sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave Borskog okruga i preduzetnicima iz Rudne Glave.

Inače, Rudna glava je najveće seosko naselje u opštini Majdanpek, sa oko dve hiljade stanovnika.

Predsednik Vučić je, pre par dana, prilikom obeležavanja početka radova na deonici puta Novi Beograd, najavio da će, ako novi kontigent vakcina kineskog Sinofarma stigne u ponedeljak u Srbiju, u utorak otići u Rudnu glavu da se vakciniše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)