VELIKA AKCIJA VOJSKE SRBIJE: Vučić i šeik Al Kalifa prisustvovali prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2021. u 09:27 >> 10:00

PRIKAZU naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije su prisustvovali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Вучић и шеик Ал Калифа присуствовали приказу наоружања, војне опреме и способности дела јединица (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Posle toga, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ide u posetu Rudnoj Glavi.

U prikazu su učestvovali deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

U dinamičkom delu prikaza angažovano je 400 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, preko 25 borbenih vozila i borbenih sistema, kao i 12 vazduhoplova.

U taktičko-tehničkom zboru angažovano je oko 150 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske, i predstavnika preduzeća iz grupacije odbrambene industrije Srbije sa pet vazduhoplova i više od 130 borbenih vozila i borbenih sistema, naoružanja i druge opreme.

Šeik iz Bahreina, izaslanik kralja za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost, boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, prvoj nakon što je prošlog meseca predsednik Vučić posetio tu zemlju.

Vučić je, inače, prvi predsednik Srbije koji je boravio u zvaničnoj poseti Bahrejnu, nakon čega je usledila poseta izaslanika bahreinskog kralja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna