GRADE REKTORAT I FAKULTETE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Planovi Kancelarije za KiM - Ove godine još 180 stanova za Srbe

D. ZEČEVIĆ

26. 03. 2021. u 20:25

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

ГРАДЕ РЕКТОРАТ И ФАКУЛТЕТЕ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Планови Канцеларије за КиМ - Ове године још 180 станова за Србе

Foto: Kancelarija za KiM

Prema rečima Jelene Stojković, pomoćnice direktora za infrastrukturne projekte, ove godine biće izgrađeno novih 180 stanova namenjenih interno raseljenim licima, socijalno ugroženim kategorijama i mladim bračnim parovima. Biće izgrađeno 15 novih stambenih zgrada sa po 12 stanova od oko 65 kvadrata i to u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Kako navodi Stojkovićeva, projekti za izgradnju zgrada su završeni, a pored stanova na kojima su započeti radovi, u okviru stambenog zbrinjavanja grade se i porodične kuće i zbrinjava srpsko stanovništvo na teritoriji celog Kosova i Metohije.

- Radimo i sanaciju njihovih kuća i doniramo građevniski materijal kako bi im poboljšali uslove i omogućili im dostojan život u južnoj pokrajini - navodi zamenica direktora Kancelarije za KiM i dodaje da se na taj način svim Srbima na Kosovu i Metohiji poboljšavaju loši uslovi stanovanja.

Inače, osobe koje se stambeno zbrinjavaju su interno raseljena lica i socijalno ugrožene kategorije, a poseban osvrt Kancelarije je na stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova koji žele da ostanu na KiM i osnuju porodicu u južnoj pokrajini.

Jedan od kapitalnih projekata u Kosovskoj Mitrovici biće izgradnja zgrade u koju će biti smešten rektorat, a nove zgrade dobiće Ekonomski fakultet, Pravni fakultet i Prirodno - matematički fakultet.

- Na taj način stvaraju se uslovi za privlačenje novih studenata, ne samo sa KiM, već i sa teritorije centralne Srbije. Tako pravimo jedno intelektualno utvrđenje na teritoriji Kosova i Metohije. To su principi na kojima mi gradimo budućnost i napredak u južnoj srpskoj pokrajini - podvuklaje Jelena Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)