ORLIĆ O ĐILASOVIM RAČUNIMA U ŠVAJCARSKOJ I MAURICIJUSU: Ne sme lopovluk da ostane nekažnjen, a naročito kada je reč o narodnom novcu

Novosti online

17. 03. 2021. u 11:30

VLADIMIR Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, reagovao je povodom otkrića "Novosti" o računima koje Dragan Đilas ima na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

ОРЛИЋ О ЂИЛАСОВИМ РАЧУНИМА У ШВАЈЦАРСКОЈ И МАУРИЦИЈУСУ: Не сме лоповлук да остане некажњен, а нарочито када је реч о народном новцу

Foto: Arhiva Večernje Novosti

- Dragan Đilas i njegovi poslušnici iz bivšeg režima su na temi računa na Mauricijusu spektakularno raskrinkani kao bezočni lažovi i prevaranti. Danima su ponavljali najobičnije laži o tome da računa nikakvog navodno nema, a sada pred konkretnim dokumentima tajkun Đilas je rešio da se brani - ćutanjem. Automatski je otvoreno i pitanje kršenja zakona u celoj ovoj sramnoj malverzaciji od pokušaja da se zataskaju milioni evra, jer ako nema ništa sporno - ne bi bilo ni razloga da se krije. A oni su se upeli iz petnih žila da taj novac sakriju, što jasno upućuje da tu nisu čista posla - rekao je Orlić.


- Baš kao na detektoru laži: čovek koji nema šta da krije, kome je savest mirna, odgovore ne izbegava. Žuti tajkun je moralno i politički potpuno razoren, posle ovoga ostaće mu samo plaćenici koje lično finansira, kojekakve opskurne Marinike, dokazani lopovi iz bivšeg režima i "novinari" na zeton. A vreme je da se nadležni pozabave i pitanjem odgovornosti pred zakonom. Ne sme lopovluk da ostane nekažnjen, a naročito kada je reč o narodnom novcu. Koliko je sramno uzimati milione evra tokom boravka na političkim funkcijama, zloupotrebljavati položaj i uticaj, pljačkati javne resurse, još više je jadno i bedno skrivati taj novac po belom svetu, izbegavati da opljačkanom narodu bar porez vratiš, a za to vreme besomučno lagati da si "pošten" i lažno napadati druge za ono što ti radiš sve vreme. Razmere ovog besčašća su već sada jezive, a biće da je tek počelo otkrivanje Đilasovih računa na brojnim destinacijama - zaključio je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)