FANTASTIČNA SARADNJA! Vučić - Izvoz Srbije u Kinu povećan čak 15 puta

Tanjug

06. 03. 2021. u 10:34

ФАНТАСТИЧНА САРАДЊА! Вучић - Извоз Србије у Кину повећан чак 15 пута

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, da je u prethodnom periodu napravljen ogroman pomak u saradnji Srbije i Kine, kao i da je u poslednjih pet godina Srbija za čak 15 puta uvećala izvoz u Kinu.

Vučić je istakao da je saradnja dve zemlje zasnovana na principima iskrenog prijateljstva, solidarnosti i poštovanja.

- I u političkom smislu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, odnosno politike jedne Kine, kao i na principima iskrenog prijateljstva zemalja, ali i ličnog prijateljstva koje imam, i trudim se da negujem, sa kineskim predsednikom kojem sam zahvalan na odnosu prema Srbiji - rekao je Vučić.

On je ukazao da je Kina danas već treći ukupni spoljno-trgovinski partner Srbije, što je, ističe, do pre neku godinu bilo nezamislivo.

Vučić je podsetio da je sinoć dočekao još 500.000 kineskih vakcina na aerodromu, te istakao da je Srbija još pre godinu dana, kada je izbila epidemija korone i u našoj zemlji, imala veliku podršku Kine, koja joj je dopremila opremu, respiratore, ali i ljude koji su napravili dve laboratorije.

- I danas nam najviše pomažu sa vakcinama - naglasio je Vučić. Zato je zamolio kinesku ambasadorku da prenese izraze njegove najdublje zahvalnosti predsedniku Kine i da mu kaže da se “jedna mala zemlja i njen predsednik ponose tom saradnjom i ističu to na svakom mestu”.

Vučić je dodao da je sada na nama da ubrzamo vakcinaciju, jer vakcina ima dovoljno.

- Imamo sada i različite mutacije i nove vrste, i od presudnog je značaja da što više ljudi vakcinišemo i revakcinišemo - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Mily

06.03.2021. 11:13

Izvozom poljoprivrednih dobara u Kinu Srbija ostvaruje znacajan ekonomsko- privredni rast, cime uspeva da podmiri sve svoje obaveze i reformise drzavne ustanove.

Boban

06.03.2021. 16:12

Svako ko misli i donosi dobro Srbiji i gradjanima Srbije nalazi se na njenom posebnom i privilegovano mestu paznje i zahvalnosti. NR Kina, njen predsednik Si Djiping i kineski narod to beskrajno zasluzuju svojim svakodnevnim doprinosom snazenju i vrtoglavom napretku Srbije.

Ivana

06.03.2021. 17:30

Srbija i Kina zaista treba da sarađuju, i da grade puteve i pruge, hvala našem predseniku za sve što radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj. Kineski prijatelji zaista žele da grade našu državu.

Ivana

06.03.2021. 18:43

Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države,naravno da je povećan 15 puta a to je ono što će ekonomski omogućiti razvoj naše privrede, Srbija se danas cela razvija i gradi.

Tamara

07.03.2021. 00:56

Izvozom poljoprivrednih dobara u Kinu Srbija ostvaruje znacajan ekonomsko- privredni rast, cime uspeva da podmiri sve svoje obaveze i reformise drzavne ustanove.