PALMA I GEJTSU NUDI PEČENICU: Dragan Marković organizovao degustaciju svojih specijaliteta

V. M.

26. 02. 2021. u 23:51

SRPSKI zvaničnici dosad su se obraćali medijima različitim povodima, ali narodni poslanik i lider JS Dragan Marković Palma je sazvao prvu konferenciju za štampu posvećenu - suvom mesu.

ПАЛМА И ГЕЈТСУ НУДИ ПЕЧЕНИЦУ: Драган Марковић организовао дегустацију својих специјалитета

Foto P. Milošević

U društvu visokih zvaničnika i diplomata - predsednika skupštine Ivice Dačića, ambasadora Rusije - Aleksandra Bocan-Harčenka, Grčke - Jorgosa Dijakofotakisa i Kube - Gustava Tristo del Toda, kao i estradnih zvezda Cece Ražnatović i Radiše Trajkovića Đanija - Palma je predstavio pečenicu, koju sam proizvodi u Končarevu.

Osim što je goste pozvao na degustaciju, on je podelio i recept i pohvalio se da je video na kome govori o sušenju mesa na "Fejsbuku" imao više od milion i po pregleda i 15.000 "lajkova". Posle priče o pripremi specijaliteta u pušnici, usledio je deo konferencije pod tačkom - razno. Jedino pravilo bilo je da nema priče o politici.

Tako smo, između ostalog, saznali da je Dačić namerio da ženi sina Luku (takođe prisutnog), da Ceca ne utiče na to kako se hrani njen unuk, ali i kako Đani čuva novac koji zarađuje na nastupima (i koliko radnika je potrebno da se taj novac prebroji).

ONLAJN ZALOGAJ

PRE degustacije kod Palme, Dačić je u Narodnoj skupštini otvorio javno slušanje o digitalizaciji. Posle uvodne reči poslanicima je saopštio da mora da ide, jer je obećao da neće propustiti Palmin dogaćaj:

- Vi možete da se uključite onlajn, ali ja ne mogu da onlajn degustiram meso.

Palma se osvrnuo i na nedavne izjave Bila Gejtsa o mesu proizvednom u laboratoriji, pa je osnivača "Majkrosofta" pozvao da dođe u Končarevo i o njegovom trošku proba pravo meso.

Foto P. Milošević

Iskoristio je i priliku da ponovi apel medijima da manje izveštavaju o koroni, a više o lepim stvarima, ali i najavio da će početkom juna na letovanje u Paraliju povesti oko 1.000 medicinskih radnika.

Poznat kao dobar domaćin, Palma se ni ovog puta nije obrukao. Osim grejane rakije, pihtija i suvog mesa, za novinare je pripremio i posebno iznenađenje. Obećao je da će za prvo troje od prisutnih novinara koji se budu venčali obezbediti da im na svadbi peva Đani. Jedini uslov je da se brak sklopi između muškarca i žene. Kandidatkinje su se odmah prijavile i dogovor je pao. Reč je dobio i Đani, ali kako nije bio raspoložen da govori, on je zapevao: "Verio sam tebe davno, kupio ti prsten mali..."("Ti pripadaš samo meni - Jašar Ahmedovski").

Uz zvuke hita nezaobilaznog na svadbenim veseljima, sa formalnog dela prešlo se na neformalni - degustaciju mesa i rakije. A za desert - torta ukrašena slikom suvog mesa.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)