PALMA DOBRO DOŠAO U BRATSKU CRNU GORU: Aleksandar Saša Franeta poziva Dragana Markovića da sledećeg leta bude gost Prave Budve

V.K.

17. 02. 2021. u 17:47

POVODOM nedavne izjave Dragana Markovića Palme oglasio se i Aleksandar Saša Franeta, predsednik IO Prava Budva - Prava Crna Gora. Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

ПАЛМА ДОБРО ДОШАО У БРАТСКУ ЦРНУ ГОРУ: Александар Саша Франета позива Драгана Марковића да следећег лета буде гост Праве Будве

Aleksandar Saša Franeta

Povodom nedavne izjave  Dragana Markovića Palme, a u vezi sa događajima u Crnoj Gori , osećamo dozu odgovornosti prema građanima obe bratske države i stoga želimo napomenuti sledeće.

- Smatramo da nije ni mesto ni vreme, a u krajnjem ne postoje ni kompetencije, za davanje bilo kakvih ultimatuma i rokova u vezi sa rešavanjem problema povratka ambasadora Božovića u Podgoricu. Tim neka se bave nadležni organi Crne Gore i Srbije. Ne sumnjamo da će se to rešiti na najbolji mogući način. Ono što čudi u datoj izjavi jeste poziv građanima Srbije da ne letuju naredne sezone na crnogorskoj obali. Smatramo da se radi o nepromišljenom gestu, jer kada uzmemo u obzir povezanost našeg srpskog naroda u obe države, takav poziv ne može biti dobronameran.

Eventualnim bojkotom dolaska na letovanje najmanje bi bili pogođeni tajkuni i bogataši bliski bivšoj trodecenijskoj vlasti. To bi bio direktan udar na budžete našeg stanovništva koje živi od rada tokom turističke sezone, kazao je Aleksandar Saša Franeta, predsednik IO Prava Budva- Prava Crna Gora.

- Gospodin Marković je prevideo činjenicu o brojnosti srpskog naroda u Boki. Ogromna većina njih se bavi delatnostima blisko vezanim za turizam. Takođe, ovom izjavom je zanemaren i dolazak velikog broja mladih iz svih krajeva Srbije na rad tokom sezone u Crnoj Gori. To je punjenje budžeta i građana Srbije. Pritom imamo veliki broj srpskih državljana koji su vlasnici nekretnina u Crnoj Gori i koji su sigurno sa čuđenjem primili poziv o bojkotu. Zog svega navedenog želimo da skrenemo pažnju da svi treba da se usmerimo razvoju kao zajedničkom dobru i da poređenje dviju država, koje je pogrdno iskazano u izjavi, ubuduće treba da bude samo dobronamerno i u pozitivnom takmičarskom duhu. Jer svima nam je cilj - jaka Crna Gora i jaka Srbija. Jasno je da je veza našeg naroda neraskidiva i da ne može biti ugrožena spornom izjavom, ali treba napomenuti da se u vremenima kriza ona mora dodatno ojačati kako bismo svi zajednički iz svega izašli sa što manje posljedica. S tim ciljem, pozivamo gospodina Dragana Markovića da bude naš gost narednog leta u Budvi. Takođe, građanima Srbije poručujemo da su dobrodošli više nego ikada, jer će napokon posle tri decenije leovati u slobodnoj i demokratskoj Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu