KOMANDOVAO ZATVOROM U KOJEM JE BILO ZATOČENO 300 SRBA? Naša policija svojevremeno raspisala poternicu za ubijenim svedokom

S. S. R./M.S.

15. 01. 2021. u 18:29

КОМАНДОВАО ЗАТВОРОМ У КОЈЕМ ЈЕ БИЛО ЗАТОЧЕНО 300 СРБА? Наша полиција својевремено расписала потерницу за убијеним сведоком

Foto: Arhiva

FADILJ Suljević pronađen je danas mrtav u brdima iznad jezera Badovac, a kako navodi "Gazeta Ekspres", on se nalazi na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu.

Kako saznaju "Novosti" Suljević je rodom iz Medveđe, a za njim je svojevremo raspisala poternicu i srpska policija. 

Navodno, on je komandovao zatvorom kod Matičana, gde je bilo oko 300 zatočenih Srba. 

Podsetimo, vest o njegovoj smrti potvrdio je portparol tzv. kosovske policije Bajram Krasnići.

- Danas, 15.01.2021, nešto posle 14:00, policija je obaveštena o slučaju koji se dogodio na putu koji vodi do jezera Badovc, sa sumnjo, da osoba nema znakove života. Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći - rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, istražni i forenzički timovi  pregledaju na mesto događaja.

- Na mestu događaja lekari su ustanovili da je telo žrtve mrtvo. Žrtva je: F.S, muško. Istražni i forenzički timovi i dalje nadgledaju lice mesta. Obavestićemo vas na vreme o novim informacijama - izjavio je Krasnići za "Gazetu Ekpres".

O ovom slučaju se oglasio i glavni tužilac Osnovnog tužilaštva Prištine, Kujtim Muniši.

- Tužilac je izašao na lice mesta da vidi šta se dogodilo. Policija je na mestu događaja. Pronađen je mrtav negde u planinama - rekao je Muniši za Kalkso.com.

Suljević je bivši pripadnik tzv. kosovske policije, koji je primljen u redove policije nakon 1999. godine.

Kako prenosi Gazeta, Suljević je Specijalni tribulan u Hagu pozvao za svedoka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Pera

15.01.2021. 19:03

Jasan doksz da je haški sud saveznik globalnog terorizma kom pripada tači haradinaj veselji...ovk i to bi srbija trebala da iskoristi kao odličan dokaz na medjunarodnom nivou pre svega u ujedinjenim nacijama.

FORum LIvii

15.01.2021. 20:14

Da li je moguce da se taktika ,,Haradinaj,, ponavlja ? I svi ce na to ostati bez komentara. Siptari ruse sve dogovore , najavljuju rusenje i Briselskog i Vasingtonskog sporazuma , uvode carine i ruse CEFTA sporazum za sta ih moli cela Evropa i Amerika zajedno ,najavljuju rusenje Berlinskog procesa , ... Ne postoji sila koja moze sve ovo da radi bez posledica a pogotovo Ptistina. Pa sta je po sredi ?O cemu se radi ? Radi se o licemerju i prljavim namerama prema Srbiji , preobucene u oblandu da se Srbi ne bi dosetili !! Nepostena igra , dobijanja ustupaka od Srbije na njenu stetu , koji su u funkciji potvrdjivanja samostalnosti Pristine i suzenje manevarskog prostora Srbije.Jer , ako se Siptari zalazu za ponistenje Briselskog sporazuma , to ne znaci da ce prihvatiti povratak srpskog pravnog i drzavnog sistema , kojeg se Srbija odrekla tim sporazumom. To je sustina cele ove lakrdije !!!