"UČE NAS DA SMO KRIVI ŠTO SU NAS UBIJALI": Vulin odgovorio Olbrajtovoj i Engelu - Rusija i Kina nas nikada nisu bombardovali!

Novosti online

08. 12. 2020. u 21:04

KADA o Srbiji govore Medlin Olbrajt i Eliot Engel onda osim predrasuda, mržnje i laži ništa drugo i ne može da se očekuje, kaže ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

УЧЕ НАС ДА СМО КРИВИ ШТО СУ НАС УБИЈАЛИ: Вулин одговорио Олбрајтовој и Енгелу - Русија и Кина нас никада нису бомбардовали!

Foto: Tanjug

- I Olbrajtova i Engel bi da nas nateraju da se posvađamo sa Rusijom i Kinom, ali i da nas pouče da smo sami krivi što su nas ubijali, bombardovali i Republiku Srpsku i Srbiju, a posebno da nas nauče da za svaku srpsku smrt treba da im budemo zahvalni. Olbrajtova i Engel bi da ispituju odluke slobodne i suverene Srbije, ali nikada nisu ispitivali poreklo novca kojim su ih obasipali politički predstavnici narko-klanova sa Kosmeta - izjavio je Vulin reagujući na izjave predsednika Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliota Engela I Medlin Olbrajt na saslušanju u Komitetu na kome su istakli da Srbiji neće biti odobreno članstvo u EU dok ne prizna tzv. Kosovo, da tzv. Kosovo mora da bude u UN, kao i da Srbija mora da shvati da joj Rusija i Kina nisu prijatelji.

- Srbija je i Rusiju i Kinu izabrala za prijatelje i to prijateljstvo je izdržalo brojne probe, nikada nas nisu ni bombardovali, ni određivali šta smemo, a šta ne, poštovali su nas bar koliko velika sila može da poštuje malu zemlju, a nekada i mnogo više. Srbi su premali narod da izgube tako velike saveznike. Ako nova administracija u SAD želi da Srbiju svrsta među prijatelje mora da zna da to ne zavisi samo od Srbije i da što bude manje Medlin Olbrajt i Eliota Engela, to će biti više prilike da budućnost nadvlada prošlost - poručio je ministar i predsednik PS-a Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)