SVE NAJGORE O SRBIMA: Olbrajtova se obratila Kongresu, a njeni zahtevi Bajdenu znače pakao za Balkan (VIDEO)

Novosti online

08. 12. 2020. u 17:23

BIVŠA državna sekretarka SAD, Medlin Olbrajt izjavila je danas u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD da tzv. Kosovo mora da bude u UN, a takođe se založila i za reviziju Dejtonskog sporazuma u BiH.

СВЕ НАЈГОРЕ О СРБИМА: Олбрајтова се обратила Конгресу, а њени захтеви Бајдену значе пакао за Балкан (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Prošlo je više od dve decenije od intervencije američke vojske na Kosovu (i  Metohiji) i naredne nedelje će biti obeleženo 25 godina od Dejtonskog sporazuma - počela je ona i rekla da smatra da je SAD ispravno reagovalo u oba slučaja.

Olbrajtova je podsetila i na zalaganja Džoa Bajdena na Balkanu u toku krvavih sukoba, te istkala da on "razume region".

Takođe, izjavila je i da je potrebna nova regionalna strategija za Balkan.

- Na (tzv.) Kosovu, naš cilj je da to postane normalna država u UN, deo regionalnog međunarodnog sistema i sa svim međunarodnim pravima da brani "svoju terotoriju". To ne sme biti predmet veta Beograda - izjavila je ona.

Ona tvrdi da je Balkan danas stabilan i podržala je put balkanskih država u EU.

Kaže da će Bajdenov tim podržati zemlje u tom putu, te je podsetila na negativne ekonomske posledice Balkana zbog virusa korona.

Rekla je i da Rusija i Kina vrše uticaj u regionu, a da je to pre svega slučaj u Srbiji, gde vlada "anti-zapadna propaganda".

Istakla je i važnost borbe protiv korupcije u regionu.

Svi govornici danas su hvalili albanskog lobistu Eliota Engela, te insistirali na tome da "Srbija mora priznati lažnu državu Kosovo" i da "Republika Srpska blokira napredak BiH".

Anketa

Da li smatrate da je Donald Tramp pokraden na izborima?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu