HITNO UKLJUČENJE PREDSEDNIKA VUČIĆA: Srbija će po stopi rasta biti prva u Evropi

Novosti online

14. 10. 2020. u 15:19

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić uključiće se u vesti RTS- a danas u 15:15.

ХИТНО УКЉУЧЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Србија ће по стопи раста бити прва у Европи

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

To je objavljeno na njegovom Instagram nalogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uključiće se uživo u vesti televizije RTS|1 u 15:15 časova.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 14, 2020 at 6:04am PDT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se uživo posle razgovora sa MMF-om i objasnio šta bi Srbija trebalo da uradi da privredni pad bude što manji. 

- Po novoj proceni Srbija će biti najbolja u Evropi, pad je bio najmanji u odnosu na ostale zemlje u Evropi - naglasio je predsednik Srbije.

- Srbija će prema njihovim procentima imali pad od 1.5 odsto i ja bih zbog toga čestitao svim građanima Srbije - poručio je predsenik.

- MMF je rekao da ne bi trebalo da se povećavaju ni plate ni penzije, oni su oprezni i ja volim njihov pristup, ali ljudi moraju da razumeju da je ovo uspeh usled velike korona krize, povećanje penzija i plata je veliki uspeh - naglasio je predsednik.

- Mi smo uspeli i da povećamo i plate i penzije i da svakom građaninu Srbije damo po 100 evra. I imali smo veliku podršku MMF-a, ali ja nisam čekao da oni sa nama donesu odluku, ja neću da neko drugi donosi odluku koliko ćemo i kome dati. To za građane Srbije znači da će penzije biti povećane, plata će biti povećane i pored velike ekonomske krize, a to je jako veliki uspeh. Prosečna plata će biti od 510 do 515 evra, a već u martu očekujemo oko 540 evra prosečne plate u Srbiji - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da ćemo se suočiti sa opakom bolešću na najsuroviji način, ali da je dobro da gradimo bolnice.

- Sad nastaje panika. Kako da ne bude panika kada raste broj zaraženih?

On je dodao da nema sumnje da će situacija sa korona virusom u Srbiji biti lošija.

Kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština, predsednik je rekao da misli da je Srpska lista donela dobru odluku.

- Ja se trudim da ne odgovaram na svakodnevne gluposti koje slušam iz Prištine. Mi želimo protok robe i kapitala, to je za nas važno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Boško

14.10.2020. 21:01

Srbija se odlično izborila sa prvim naletom korone. Kako ekonomski, tako i pogledu zaštite života i zdravlja građana. Sada je neophodno pokazati odgovornost i pridržavati se preporuka nadležnih.

Ivana

14.10.2020. 21:53

Aleksandar Vučić radi za interes građana, radi na većem standardu građana Srbije.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala našempredsedniku Vučiću na svemu.

Mily

15.10.2020. 08:29

Srbija je sprovodjenjem reformi ojacala svoju ekonomsku strukturu, smanjivsi javni dug i stopu nezaposlenosti, istovremeno povecavajuci BDP, sto je rezultat vodjenja odgovorne monetarne i fiskalne politike naseg rukovodstva.