U TOKU JE SASTANAK SRBA I PREDSTAVNIKA KFOR-A: Građani tvrde da su ovo orkestrirani napadi

D. Z.

04. 10. 2020. u 13:05

У ТОКУ ЈЕ САСТАНАК СРБА И ПРЕДСТАВНИКА КФОР-А:  Грађани тврде да су ово оркестрирани напади

Foto: D.Z.

POSLE pucnjave na decu, Srbi iz Donje Brnjice traže zaštitu KFOR-a i kosovske policije , u toku sastanak sa organima bezbednosti.

U Donjoj Brnjici većinski srpskom selu nadomak Prištine u toku je sastanak meštana sa predstavnicima KFOR-a i kosovske policije a na sastanku učestvuju i Srđan Popović predsednik opštine Gračanica kao i Ljubinko Karadžić predsednik privremenog organa opštine Priština.Sastanak sa organima bezbednosti inicirali su meštani posle sinoćnje pucnjave iz vatrenog oružja na nekoliko srpske dece koja su se igrala pokraj školske zgrade

-Zabrinuti smo pre svega za našu decu.Ovo je situacija koju treba zaustaviti. Iza ovoga stoji neko jer su se slični napadi već dešavali-rekao je meštanin Zlatko Miladinović koji je apelovao na Kfor i policiju da ih zaštite.I Mladen Đošić, otac dvoje male dece iz ovog sela kaže da su meštani zabrinuti za bezbednost .On je podsetio da se incident dogodio oko 19.30 časova kada su su videli decu kako beže jer su ih napala dva albanska mladića.

-To se dogodilo u školskom dvorištu, uperili su pištolj, opalili su metak, našli su čauru. Ono što je najvažnije je bezbednost dece. Uplašeni smo svi, najgore što može da nam se desi da moramo organizovati straže kako bi čuvali decu i imanja zbog bezbednosti-rekao je Đošić.Inače u ovom nekada čisto srpskom selu ostalo je daživi oko 460 meštana a selo je udaljeno oko pet kilometara od Prištine, nalazi se nadomak Gazimestana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)