GRENEL ODUŠEVLjEN POTEZOM KOSOVSKIH SRBA: Objavio fotografije Gazivoda i poruke podrške Donaldu Trampu

Novosti online

24. 09. 2020. u 21:02

ГРЕНЕЛ ОДУШЕВЉЕН ПОТЕЗОМ КОСОВСКИХ СРБА: Објавио фотографије Газивода и поруке подршке Доналду Трампу

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

SPECIJALNI predstavnik američkog predsednika za dijalog Ričard Grenel objavio je danas na društvenim mrežama fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis "Jezero Tramp" (Lake Trump).

Grenel je u storiju na Instagram nalogu objavio dve fotografije ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa severa Kosova.

Grenel je fotografiju jezera Gazivode sa natpisom "Jezero Tramp" objavio i na Tviteru uz poruku da su se obe strane "složile oko novog imena".

- Kako nazvati jezero koje je Prištini i Beogradu ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mesta i više energije za region... tako da su se obe strane složile oko novog imena: Jezero Tramp - napisao je Grenel na Tviteru.

Srbi na severu Kosova i Metohije danas su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Foot. Novosti"

Na mostu je osvanuo transparent sa porukom na engleskom "Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir".

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše "Jezero Tramp".

Grenel je na fotografijama oznacio jezero Gazivode koje se nalazi na severu Kosova i američkog predsednika Trampa.

(Kosovo Online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Najzad

24.09.2020. 22:11

Bar jedanput da preotmemo inicijativu Albancima, Grenel je oduševljen i preneće to tamo gde treba. Lukavstvo ne može da nam škodi u ovakvim odnosima.