ŠEF OBAVEŠTAJACA OVK U HAGU! Prvo hapšenje Specijalnog suda, evo ko je Salih Mustafa - već robijao u srpskom zatvoru

S. J. M. - S. S. R.

24. 09. 2020. u 19:01

Na Kosmetu je uhapšen Salih Mustafa na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje i potvrđene optužnice koje je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća.

ШЕФ ОБАВЕШТАЈАЦА ОВК У ХАГУ! Прво хапшење Специјалног суда, ево ко је Салих Мустафа - већ робијао у српском затвору

Foto: Arhiva Novosti

Iako nije saopšteno šta piše u optužnici, ranije se njegovo ime vezivalo za ubistva Srba i nelojalnih Albanaca i otimanje imovine, trgovinu oružjem i narkoticima.

Terorističkim grupama u južnoj srpskoj pokrajini priključio se 1988. godine postavši član ilegalnog Pokreta za nacionalno oslobođenje Afrima Zitija, Fahrija Fazlija i Fadila Vate.

Uhapšen je 1993. zbog oružane pobune i osuđen na pet godina zatvora. Po izlasku, pristupio je OVK čije je snage raspoređivao u regionu Prištine, Obilića, Gnjilana, Vitine i Kamenice. Vodio je gerilske jedinice pod imenom Gerila BIA do uspostavljanja operativnih zona Lab i Karadak.

Bio je i savetnik nekadašnjem kosovskom premijeru Agimu Čekuu. Poziv za saslušanje u Hag je dobio sredinom oktobra prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!