PALMA: Vučić je i politički i ekonomski odbranio Srbiju

Novosti online

04. 09. 2020. u 19:35

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma o značajnom sastanku delegacija Beograda i Prištine u Beloj kući.

ПАЛМА: Вучић је и политички и економски одбранио Србију

Foto: Tanjug

- Od 1978. godine, kada je bivši jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito posetio Vašington i sastao se sa tadašnjim američkim predsednikom Džimijem Karterom, danas potpisan ekonomski sporazum koji su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp jedan je od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Vučić je i politički i ekonomski odbranio Srbiju, koja danas ima najbolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama od Tita. Srbija je nekada imala predstavnike koji su potpisivali sve što im se stavi na sto i nisu ni čitali dokumenta. Vučić je pročitao svaki zarez, a ne svako slovo i u krajnjem dokumentu nije se našla tačka o pokušaju, kako je bilo navedeno „međusobnog priznanja“, što je od suštinskog značaja za Srbiju. Sve tačke postignutog sporazuma su povoljne za Srbiju - rekao je Marković.

- Nije bilo lako odbraniti politički i ekonomski Srbiju u državi koja je među prvima priznala nezavisnost takozvanog Kosova i čija je bivša vlast sponzorisala kosovske Albance. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i njegova admimistracija, zahvaljujući Aleksandru Vučiću su shvatili na najposredniji način ko je ko između Beograda i Prištine. Veliki dan za Srbiju - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)