EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: OVAKO IZGLEDA SPORAZUM KOJI JE POTPISAN U BELOJ KUĆI (FOTO)

Novosti onlajn

04. 09. 2020. u 19:29

U BELOJ kući danas je potpisan sporazum o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, a "Novosti" su imale uvid u pomenuti dokument.

ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: ОВАКО ИЗГЛЕДА СПОРАЗУМ КОЈИ ЈЕ ПОТПИСАН У БЕЛОЈ КУЋИ (ФОТО)

Foto: Novosti

Prština će prema upravo potpisanom sporazumu pristupiti inicijativi Mini šengen, bez odlaganja će početi izgradnja mreža novih puteva i pruga koje će bolje povezati region, a u Beogradu će biti otvorena kacelarija Američkog fonda za razvoj, jedna je od ključnih tačaka sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa.

Sporazum podrazumeva sveobuhvatni plan za normalizaciju ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

- Postignut je veoma važan dogovor vezan za imovinu Srpske pravoslavne crkve, kojim se Priština formalno i pisano pred predsednikom SAD obavezala da će početi da poštuje presude koje se odnose na imovinu naše crkve.

Foto: Tanjug/AP

Ovo je izuzetno važno upravo zbog nedavnih pokušaja da se uzurpira imovina i naruši miran život manastira Visoki Dečani, ali i Pećke patrijaršije i mnogih drugih naših svetinja, i predstavlja važan prvi korak i pisanu garanciju za dalji rad na poboljšanju položaja naše crkve na KiM, koji svakako treba da se desi kao deo normalizacije odnosa. Dečani su danas sigurniji za dogovor o njihovoj imovini potpisanim pred šefom američke države.

Sve detalje potpisivanja sporazuma pokledajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili