VULIN: Srpski vojnici na protestima u Belorusiji je FOTOMONTAŽA, nastavak rata protiv Srbije i Vučića

Tanjug

16. 08. 2020. u 08:49

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin demantovao je sinoć da su srpski vojnici bili prisutni na protestima u Brestu i Minsku, rekavši da su fotografije koje su se pojavile u prilog tim tvrdnjama fotomontaža i ocenio da je to nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Srbije, Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

ВУЛИН: Српски војници на протестима у Белорусији је ФОТОМОНТАЖА, наставак рата против Србије и Вучића

Tanjug

Pojedini portali preneli su tvit navodno beloruskog analitičara Franka Vjačorka da su srpski vojnici bili u Brestu i Minsku kako bi pomogli vlastima u Belorusiji da uguše proteste. Vjačorka je podelio i fotografije koje su trebalo da posluže kao foto dokaz za njegove tvrdnje.

"Ovo je nastavak specijalnog rata protiv Vojske Srbije i predsednika i vrhovnog komandanta Aleknsadra Vučića. Naravno da se Srbija ne meša ni na koji način u unutrašnje poslove bio koje zemlje, a ponajmanje Belorusije", rekao je Vulin na RTS-u.

On je dodao da sve ono čime direktno komanduje Vučić se najviše i najnemilosrdnije napada.

Vulin je naveo da je fotografija oklopljenog hamera koja se pojavila stara dve godine i nalazi se na sajtu Vojske Srbije. Inače je reč o donaciji SAD-a.

Vulin je objasnio i da se trenutno devet pripadnika nalaze u Brestu izolovani na jednom vojnom poligonu gde se pripremaju za disciplinu "Snajperska granica" u okviru Međunarodnih vojnih igara.

Na fotografiji koju je objavio Vjačorka piše da je napravljena 9. avgusta, a srpski vojnici su u Minsk stigli 10. avgusta.

"Naši vojnici su komercijalnom linijom došli u Minsk 10. avgusta i odmah su prevezeni na poligon. Druga laž je neoklopljeni hamer. Vojska Srbija ne poseduje nijedan neoklopljeni hamer. Nijedan hamer u sastavu Vojske Srbije nije nikada napustio teritoriju Srbije a posebno ne onaj koga nemamo", rekao je Vulin.

Pojavila se i fotografija jednog srpskog vojnika u prodavnici koja je takođe trebalo da posluži kao dokaz da su prisutni u Minsku, a Vulin kaže da je reč o kapetanu Milentiju Ristiću, vođi tima. "Naš tim je u izolaciji, priprema se, a Ristić je u pratnji svog beloruskog domaćina otišao da kupi voce i neke sokove. Fotografiju je napravila jedna gospođa koja je pitala da li su to Rusi, a domaćin joj je odgovorio da je reč o Srbima, i to je bilo aposlutno sve", rekao je Vulin.

"Onda je taj lažov stavio fotografiju i pokušao fotomontažama i čitavim spletom neshvatljivih laži da stavi srpske vojnike u Belorusiju", rekao je on.

Na konstataciju da je i Belorusija demantovala postojanje "srpskih plaćenika" u toj zemlji, Vulin je upitao kakvi bi to plaćenici i mogli da budu kada nose uniforme.

Vulin je dodao da Srbija nije poslala nijednog vojnika na zajedničku vežbu od kako se pojavio korona virus.

Vjačorka je, kaže Vulin, saradnik Atlanskog saveta i potpusuje se kao stručnjak za borbu protiv kineskih i ruskih dezinformacija. "Sada vidite kako se bori", rekao je ministar.

Vulin je podvukao i da je sramota što su pojedini portali preneli vest u smislu "Šta radi Srbija".

Sramota je što mrzite svoju zemlju, rekao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)