DEMOKRATE OSTAJU NA ULICI? Izvršitelji izbacuju DS zbog dugova

D. M.

sreda, 12. 08. 2020. u 11:28

ДЕМОКРАТЕ ОСТАЈУ НА УЛИЦИ? Извршитељи избацују ДС због дугова

Prostorije DS

SUDBINA odbora Demokratske stranke u Novom Sadu i Nišu, koje su izvršitelji zbog dugova izbacili iz prostorija koje koriste u ovim gradovima, mogla bi da zadesi mnoge filijale DS širom Srbije, a nije isključeno ni da na red dođe popisivanje imovine u centrali stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Stranka je "do guše" u dugovima, a kako za "Novosti" kaže sekretar DS Goran

Jaić nikakvo rešenje se ne nazire:

- Iseljenje preti svim odborima stranke jer smo u blokadi punih pet godina. Trenutno dug iznosi oko 68 miliona dinara, tačno je da je on nekada bio mnogo veći, ali stranka zbog neizlaska na izbore više nije ni u republičkom parlamentu ni u lokalnim skupštinama. Iz budžeta nam više ne ležu nikakvi prihodi. Moguće je da nas isele iz svih prostorija koje koristimo i da popišu inventar i imovinu.

Naši izvori kažu da su i funkcioneri i članstvo stranke veoma uznemireni, jer ostajanje bez opštinskih odbora, odnosno prostorija gde mogu da rade praktično znači i kraj stranke:

- Na kraju će nam dugovi ugasiti stranku, a predsednik Zoran Lutovac i ekipa oko njega apsolutno ne reaguju. On se već duže ponaša kao stečajni upravnik DS, očigledno po nalogu nekih izvan stranke. Njemu je mnogo bitnije da formira nekakav novi, opet neuspeli opozicioni savez. A da stvar bude još gora, pojedini funkcioneri iz Novog Sada voze službene automobile u vlasništvu stranke, koja im pritom plaća i ogromne kazne za parkiranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Nebojša

12.08.2020. 12:01

Nejasno je kako se onda LDP koji je duze i u vecim dugovima tolerise. A ima i URS ciju kasu i sve pare je drzao i s njom uoravljao Ivica Kojic da to nije naplaceno. Stranke koje su u blokadi moraju biti tretirane isto kao i preduzeca, jer one i jesu fakticki DOO njihovih predsednika poput SRS na primer.

Aleksa

12.08.2020. 12:49

@Mara Iz Drvara - Dok si ziva imas pravo da se nadas. Nada je poslednja GLUPOST u koju se veruje. Naucna potvrda da meduza egzistire 650 miliona godina bez mozga daje sansu nekim ljudima.

Hrvoje

12.08.2020. 13:09

Демократска странка је странака деце бивших Брозових високих и виших функционера. Они су, после 5. Октобра, опљачкали Србију и изнели из земље преко 51. милијарду долара о чему пише амерички новинар Мајк Хадсон. Зашто Новости не пишу из тог угла него, тобож, претстављају ДС као сиромашну - СИЦ!

Slavisa Ristanović

12.08.2020. 13:35

Kada ste izglasavali zakon o Izvršiteljima niste ni sumnjali da ćete baš u jamu koju ste kopali za svoj narod vi upasti..