Lider Narodne stranke kreće u ofanzivu: Jeremić udara temelj za svoj politički blok

D. M.

08. 07. 2020. u 10:00

DOJUČERAŠNjA "desna ruka" Vuka Jeremića u Narodnoj stranci, Nikola Jovanović, potvrdio je da je podneo ostavku na sve funkcije u toj partiji, a uskoro će vratiti i člansku kartu, čime će se otkloniti i poslednja prepreka da "obuče dres" Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Лидер Народне странке креће у офанзиву: Јеремић удара темељ за свој политички блок

Foto: Novosti arhiva

Naime, kako tvrde naši izvori, o tom transferu već je postignut dogovor, i Jovanovića u SSP čeka mesto šefa Gradskog odbora, a ostaće i na mestu predsednika Odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda. Jovanović je rekao da je ostavku na mesto potpredsednika NS i šefa Beogradskog odbora podneo zbog neslaganja sa Jeremićevom odlukom o samostalnom nastupu Narodne u prestonici, odnosno da odbornici ove stranke istupe iz kluba SzS i formiraju svoj klub. Posle svega, Jeremić je praktično ozvaničio kraj SzS i krenuo u formiranje svog bloka, u kojem želi da okupi stranke i pokrete sa prefiksom nacionalne, među kojima je već "viđen" i Srđan Nogo. To će ujedno biti i odgovor Đilasu, kojem Jeremić ne može da zaboravi što je na sve načine pokušavao da ga skrajne u SzS. Jeremić je zamerao Đilasu što je sebe uporno nametao kao glavnog lidera tog bloka i što je "protežiranjem" šefa Dveri Boška Obradovića pokušavao da umanji Jeremićevu snagu.

Predsedništvo Narodne stranke saopštilo je da je primilo k znanju i konstatovalo ostavku Jovanovića:

- NS će nastaviti da bude pokretačka snaga zajedničkog opozicionog delovanja, kao što je bila. Dokazali smo da držimo reč datu građanima Srbije, a borba koja nam predstoji mora biti oslobođena bilo čijih individualnih ambicija i kalkulacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024