POLICIJA RASTERALA DEMONTRANTE: Ispred Skupštine grada uviđaj

Tanjug

24. 12. 2023. u 22:53

PROTEST koalicije "Srbija protiv nasilja" završen je večeras pošto je policija rasterala demonstrante i zatvorila prostor oko Skupštine grada Beograda, gde su okupljeni pokušali nasilno da uđu u zgradu.

ПОЛИЦИЈА РАСТЕРАЛА ДЕМОНТРАНТЕ: Испред Скупштине града увиђај

Foto Novosti

Policija je zatvorila ceo plato ispred Skupštine grada Beograda gde su raspoređena brojna policijska vozila i kordon Žandarmerije i počela da vrši uviđaj, a na tom mestu su se pojavila i vozila hitne pomoći.

Pripadnici policije su priveli nekoliko demonstranata, koji su bacali kamenice i flaše ka vratima Skupštine grada.

Kordon policijske brigade i Žandarmerije rasterao je je demontrante posle višečasovnog protesta i potisnuo ih sa platoa ispred Skupštine grada u okolne ulice i ka Slaviji.

Pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija napravili su krug oko zgrade Skupštine grada i RIK-a, u Ulici kralja Milana i ka Slaviji.

Za saobraćaj je zatvoren i deo Trga Nikole Pašića između Narodne skupštine Srbije i Skupštine grada Beograda.

Policija je prethodno bacila suzavac iz zgrade Skupštine grada na demonstrante koji su nasilno pokušali da uđu unutra.

Demonstranti su polomili vrata i više prozora na zgradi Skupštine Beograda, bacali staklene flaše, kamenice, motkama razbijali vrata.

Okupljeni su na poziv jednog od lidera koalicije Miroslava Aleksića ranije večeras okružili zgradu Skupštine grada i celo veče predvođeni liderima SPN pokušavali da probiju unutra, ali ih je policija sprečila u tome.

Predstavnici koalicije SPN rekli su da očekuju da se formira tim i počnu razgovori o priznavanju, kako su rekli, izborne volje građana, odnosno o tome da se ponište izbori i sredi birački spisak.

Oni su rekli da su došli da traže "osvojenu pobedu" na beogradskim izborima i da neće dozvoliti, kako kažu, "krađu glasova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (47)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)