OGLASILO SE UDRUŽENJE NOVINARA SRBIJE: Preteće upozorenje Lazovića novinarima RTS-a neprihvatljivo

Novosti online

02. 10. 2023. u 11:25

UDRUŽENjE novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pretećeg upozorenja koje je narodni poslanik Radomir Lazović na jučerašnjem skupu "Srbija protiv nasilja" uputio zaposlenima u RTS-u.

ОГЛАСИЛО СЕ УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА СРБИЈЕ: Претеће упозорење Лазовића новинарима РТС-а неприхватљиво

Foto: Printscreen/Tviter

Lazović je na protestu "Srbija protiv nasilja" najpre upozorio novinare javnog servisa da ne izveštavaju kao novinari televizije Pink, a zatim je tablu sa logom RTS-a koja se nalazi ispred ove medijske kuće ofarbao sprejom u ružičastoj boji.

 - Imamo jednu malu poruku za RTS – mi želimo da radite u interesu građana. Ne želimo da budete Pink. Vidimo da ste postali Pink, a to ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem - rekao je Lazović.

UNS smatra da građani i narodni poslanici imaju pravo da na protestima izraze nezadovoljstvo radom medija i da im to niko ne može osporiti, ali ističe da su ovakve preteće poruke novinarima i medijskim radnicima neprihvatljive. 

Stav UNS-a je da poruke poput Lazovićeve ne mogu da doprinesu unapređenju kvaliteta medijskog sadržaja koji se objavljuje na RTS-u niti slobodi izražavanja.

UNS upozorava da ovakve poruke nekome mogu da budu pokriće za nedozvoljene pritiske i pretnje novinarima i da su kao takve nedopustive, bilo sa koje strane političkog spektra poticale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)