DAMJANOVIĆ O OPTUŽNICI IZ HAGA: Srpski radikali - nepremostiva brana zapadnim interesima na Balkanu

Novosti online

29. 09. 2023. u 14:55

DA smo mi, srpski radikali, nepremostiva brana zapadnim interesima na Balkanu govori i nova optužnica od strane haških inkvizitora čiji su sponzori Sjedinjene američke države, kaže potpredsednik SRS Miljan Damjanović.

ДАМЈАНОВИЋ О ОПТУЖНИЦИ ИЗ ХАГА: Српски радикали - непремостива брана западним интересима на Балкану

Foto: Printskrin

- Ovo je politički sud pa ujedno i politički proces protiv nas iskrenih srpskih nacionalista ali i svih Srba kojima je borba za srpske nacionalne interese i borba za slobodu životni cilj. Ovo je pokušaj dodatnog pritiska na vlast u Beogradu ali i na nas koji dosledno vodimo političku borbu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, očuvanje Republike Srpske, jasnim stavom da se ne uvode sankcije bratskoj Ruskoj Federaciji kao i nastavak pomoći Srbima u Crnoj Gori. To da li ćemo biti optuženi, da li ćemo robijati, u ovom trenutku je najmanje bitna stvar. Šta su naši životi naspram Srba koji su herojski poginuli na Kosovu i Metohiji, koji su uhapšeni i nad njima se vrši brutalna tortura, pa na kraju i svih Srba koji žive u svakodnevnom strahu u južnoj srpskoj pokrajini i koji su izloženi Kurtijevom maltretiranju - kazao je Damjanović.

On kaže da se Zapad plaši srpskih radikala.

- Kolektivni Zapad je nama, srpskim radikalima, ovom optužnicom stavio do znanja da nas se plaši i mi taj momenat moramo da iskoristimo na izborima koji će se održati u decembru. Verujem da je narod shvatio da nema Skupštine bez srpskih radikala. Da smo iskrena nacionalna opcija. Dogodine u Prizrenu! - poručio je potpredsednik SRS.

Podsećamo, u Ambasadu Srbije u Hagu stigla je nova optužnica za nepoštovanje suda protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i četvoro njegovih saradnika.

Predsednik SRS izjavio je ranije za "Novosti" da se obradovao kada je čuo da je Mehanizam u Hagu podigao novu optužnicu za nepoštovanje suda protiv njega.

- Spreman sam da idem na suđenje, ali imam jedan uslov - pošto će uskoro Velika Britanija da potone u more i to će izazvati veliki talas na Severnom moru koji će zapljusnuti celu Holandiju, ne bih voleo da se u tom trenutku nađem u Sheveningenu i da se tamo udavim kao pacov. Tražim da se prvo Mehanizam premesti u neku sigurniju državu - kazao je Vojislav Šešelj i predložio da Mehanizam premeste u Kabul.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona