VUČIĆ SE U ATINI SASTAO SA FON DER LAJEN: Dobar razgovor o svim zajedničkim projektima Srbije i EU

Novosti online

21. 08. 2023. u 17:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas posle podne sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Atini, gde boravi na poziv grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa.

ВУЧИЋ СЕ У АТИНИ САСТАО СА ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Добар разговор о свим заједничким пројектима Србије и ЕУ

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Dobar razgovor sa @ursulavonderleyen o odnosima Srbije i EU, situaciji u regionu, našem evropskom putu, kao i o svim zajedničkim projektima na kojima radimo, posebno u oblasti infrastrukturnog povezivanja. Zahvalio sam @europeancommission na podršci razvoju Srbije kroz ekonomska i investiciona ulaganja - napisao je Vučić na instagramu.

Micotakis večeras organizuje neformalnu večeru za lidere regiona, kojoj će pristustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Večeri u Vili "Maksimos" u Atini, pored Vučića, prisustvovaće i Fon der Lajen, kao i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, te premijer Kosova Aljbin Kurti, predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, kao i lideri zemalja regiona koje su članice EU - premijer Bugarske Nikolaj Denkov, Hrvatske Andrej Plenković i Rumunije Jon-Marsel Čolaku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (112)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti