POSTOJE DOBRE OSNOVE ZA UNAPREĐENJE SARADNJE: Premijerka Brnabić dobila poziv da poseti Saudijsku Arabiju

Tanjug

03. 07. 2023. u 16:05

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Saudijske Arabije Osamom bin Dahilom Al-Ahmedijem, koji joj je uručio pismo prestolonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, da u narednom periodu poseti Saudijsku Arabiju, kako bi lično bili razmenjeni stavovi o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

ПОСТОЈЕ ДОБРЕ ОСНОВЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ: Премијерка Брнабић добила позив да посети Саудијску Арабију

Foto: Tanjug

Brnabić je istakla da je posebno raduje poziv za posetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji u godini obeležavanja 10 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je ocenila da postoje dobre osnove za unapređenje sveukupne saradnje dveju zemalja i precizirala da postoji ogroman i neiskorišćen potencijal za produbljivanje saradnje u oblasti ekonomije, novih tehnologija, elektronskog poslovanja, informacione bezbednosti, odbrane, kulture.

Predsednica Vlade je zaključila da bi poseta njegovog kraljevskog visočanstva prestonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda Republici Srbiji pružila izuzetan doprinos i dala poseban podstrek sveukupnom razvoju odnosa i saradnje naše dve zemlje. Sagovornici su pozdravili uspostavljanje Srpsko-saudijskog poslovnog saveta i konstatovali da saradnja privrednika Srbije i Saudijske Arabije ima veliki potencijal. Ambasador je zaključio da postoji mnogo oblasti za unapređenje saradnje i izrazio želju za intenziviranjem dijaloga u svim oblastima od obostranog interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (60)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana