ORBAN SE ZAHVALIO VUČIĆU ŠTO JE USLIŠIO NJEGOVE MOLBE: Mađarski premijer nakon informacije da će se Kurtijevi specijalci braniti sa slobode

Novosti online

26. 06. 2023. u 11:04

NAKON informacije da će se Kurtijevi specijalci koji su sa dugim cevima uhapšeni na teritoriji centralne Srbije, braniti sa slobode, premijer Mađarske Viktor Orban kaže da ceni potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ОРБАН СЕ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ ШТО ЈЕ УСЛИШИО ЊЕГОВЕ МОЛБЕ: Мађарски премијер након информације да ће се Куртијеви специјалци бранити са слободе

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

- Veoma cenimo korak predsednika Vučića, koji je preduzeo u periodu ozbiljnih izazova, i čija odluka je jasan dokaz strateške saradnje naših zemalja i naše zajedničke posvećenosti miru i stabilnosti Balkana - napisao je Orban.

Ovu poruku premijera mađarske potvrdio je i šef mađarske diplomatije Peter Sijarto:

- Viktor Orban visoko ceni korak srpskog predsednika koji je preduzeo u periodu ozbiljnih izazova i čija odluka je jasan dokaz dubokog prijateljstva srpskog i mađarskog naroda i strateške saradnje dve zemlje - rekao je Sijarto.

Podsetimo, nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv pripadnika tzv. kosovske policije B. S., R. Z. i Š. M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih.

Vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu donelo je i rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (294)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)