ZBOG KURTIJA PRETI HUMANITARNA KATASTROFA Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici: Nestaje nam kiseonik! Pacijenti su ugroženi

D. Z.

22. 06. 2023. u 09:46

KISEONIK nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, jednom rečju za normalno funkcionisanje naše ustanove, tako da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa.

ЗБОГ КУРТИЈА ПРЕТИ ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА Директор болнице у Косовској Митровици: Нестаје нам кисеоник! Пацијенти су угрожени

foto d.z.

Ovo je za "Novosti" rekao dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS-u upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da tzv. vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova i Metohije, ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdravstvenih problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana