(UŽIVO) PETI DAN PROTESTA SRBA NA SEVERU KiM: Promenjen pečat opštine Severna Mitrovica; Podrška Srbima na severu KiM (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 06. 2023. u 07:56 >> 18:18

SRPSKI narod na severu Kosova i Metohije, peti dan za redom okuplja se u znak protesta, ali i borbe protiv Kurtijevog režima koji već danima uz pomoć dugih cevi ugnjetava narod i onemogućava im normalan život. Noć je protekla mirno.

(УЖИВО) ПЕТИ ДАН ПРОТЕСТА СРБА НА СЕВЕРУ КиМ: Промењен печат општине Северна Митровица; Подршка Србима на северу КиМ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Novosti

18.03 Promenjen pečat opštine Severna Mitrovica

12.57 Građani Štrpca, Gračanice i Gornjeg Kusca izašli na ulice kako bi pružili podršku Srbi na severu

Foto Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Kosovo onlajn

12.32 Kurti izneo spisak imena Srba koje je označio kao "organizatore nereda"

11.35 Oglasio se direktor KBC Kosovska Mitrovica o stanju upucanog Dragiše Galjaka

10.39 U ime zdravstvenih radnika iz Zvečana jutros se na protestu građana obratila Ana Galjak, profesorka srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi u Zvečanu.

9.53 Profesori Srednje tehničke škole iz Zvečana zatražili su od pripadnika KFOR-a da im dozvole da uđu u školu i uzmu dokumentaciju kako bi maturantima odštampali diplome.

Foto: Novosti

8. 39 Srbi koji peti dan mirno protestuju ispred opštine Zvečan, jutros su pred bodljikavu žicu došli s porukama kojima ukazuju na Kurtijev teror, pozivaju na mir, ali i slobodu za svoje uhapšene sunarodnike.

7.56 U Zvečanu se i ovog jutra okupio veliki broj građana kako bi izrazili protest zbog upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije pre sedam dana u zgradu Opštine.

Već sada je nekoliko stotina ljudi prisutno i taj broj se konstantno povećava.

Ispred zgrade Opštine, iako u manjem broju, i dalje se nalaze pripadnici Kfora. Za sada je svega desetak vojnika iza ograde koja ih razdvaja od okupljenih građana.

Ispred zgrade Opštine parkirano je nekoliko oklopnih vozila specijalne policije, a situacija je mirna.

Podsećamo, u četiri opštine na severu Kosova i Metohije održani su vanredni lokalni izbori, koje su Srbi bojkotovali zbog neispunjavanja dogovorenih sporazuma. Izlaznost je bila 3.4 odsto. Od prošlog petka Srbima nije dozvoljen ulazak u zgradu i dolazak na radna mesta. Aljbin Kurti pokušava na nasilan način i dugim cevima da preuzme vlast u srpskim opštinama.

BONUS VIDEO: "IDITE KUĆI, KOSOVO JE SRBIJA": Mališani iz Zubinog Potoka se igraju ispred bodljikave žice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (109)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!