DŽON KIRBI: Gradonačelnici da rade na alternativnim lokacijama, ukloniti policijske snage

Novosti online

01. 06. 2023. u 00:04

PORTPAROL Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi izjavio je da Amerika ostaje pri svom stavu da premijer Aljbin Kurti i Vlada Kosova moraju da obezbede da izabrani gradonačelnici u opštinama na severu obavljaju svoje dužnosti sa alternativnih lokacija, kao i da uklone policijske snage iz blizine zgrada opština, preneo je RTV21.

ЏОН КИРБИ: Градоначелници да раде на алтернативним локацијама, уклонити полицијске снаге

Foto Tanjug/AP

Na pitanje u vezi sa Kurtijevom ocenom sa GLOBSEC foruma u Bratislavi, da je odluka SAD o sankcijama Kosovu "preterana", Kirbi je rekao da nije čuo izjavu kosovskog premijera, ali da i dalje stoje reakcije američkih zvaničnika.

-Nisam video njegove komentare, ali ću ponoviti našu reakciju da sve strane moraju hitno da preduzmu mere za deeskalaciju, rekao je Kirbi.

Ponovio je da SAD najoštrije osuđuju jučerašnje napade na trupe Kfora.

-Napadi u kojima je povređeno nekoliko pripadnika mirovnih snaga su apsolutno neprihvatljivi. Premijer Kurti i Vlada Kosova moraju da obezbede da izabrani gradonačelnici obavljaju svoje dužnosti sa alternativnih lokacija van opštinskih zgrada i da uklone policijske snage iz blizine, rekao je Kirbi.

On je naveo i da SAD žele da vide deeskalaciju situacije i prestanak nasilja.

-Ovo je naša reakcija. Teško je misliti da je ovo na bilo koji način preterano, rekao je portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

kosovo-online.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!