BIRTANSKI IZASLANIK ZA KiM PIČ: Odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u opštine na severu nije mudra

Tanjug

31. 05. 2023. u 23:19

IZASLANIK Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič saopštio je posle sastanaka koje je danas imao sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, da je odluka o nasilnom ulasku gradonačelnika u zgrade opština na severu KiM imala teške posledice i da nije bila mudra.

БИРТАНСКИ ИЗАСЛАНИК ЗА КиМ ПИЧ: Одлука о насилном уласку градоначелника у општине на северу није мудра

Foto EPA

Ambasada Velike Britanije u Prištini navela je na Tviteru da je Pič danas u Prištini razgovarao sa premijerom Aljbinom Kurtijem, zamenicom premijera Donikom Gervalom, ministrom odbrane Armendom Mehajem, kao i ambasadorom SAD Džefrijem Hovenijerom.

-Na sastancima sa predstavnicima vlade preneo sam jasnu poruku - akcija kosovske vlade da nametnu gradonačelnike u zgrade opština na severu silom nije bila mudra i imala je teške posledice. Sada je trenutak da sve strane deeskaliraju situaciju, naveo je Pič.

On je dodao da pažljivo prati razvoj događaja kao i da razgovara sa partnerima u Vašingtonu, Briselu i šire.

-Ti razgovori su mi dali do znanja da su najnoviji događaji naneli štetu međunarodnom imidžu Kosova, naveo je Pič.

Dodao je da je Velika Britanija “stajala uz Kosovo i u dobrim, i u lošim vremenima, i da će to nastaviti da čini, ali da će jednostrane akcije to samo mnogo otežati”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu