BIĆE SLUŽENE SVAKOG DANA DO DUHOVA: Patrijarh Porfirije poziva građane na molitve za mir na Kosovu i Metohiji

Novosti online

30. 05. 2023. u 11:35

PATRIJARH Porfirije pozvao je danas sve vernike Srpske pravoslavne crkve da umnože molitve za Kosovo i Metohiju.

БИЋЕ СЛУЖЕНЕ СВАКОГ ДАНА ДО ДУХОВА: Патријарх Порфирије позива грађане на молитве за мир на Косову и Метохији

Foto: Tanjug

Kako se dodaje u saopštenju Informativne službe SPC, patrijarh će do Duhova, 4. juna, svakog dana u Hramu Svetog Save služiti moleban za mir među ljudima.

- Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije služiće svakog dana do nedelje, 4. juna, kada Crkva slavi Silazak Svetog Duha na apostole, sa početkom u 18 časova u Hramu Svetog Save na Vračaru pred moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog moleban za blagosloveni mir među ljudima. Njegova svetost patrijarh g. Porfirije poziva sav verni narod da umnoži molitve za mir na Kosovu i Metohiji - piše u saopštenju.

BONUS VIDEO: IZAĐI MALA: Pogledajte šta Srbi pevaju Kurtijevom gradonačelniku u Zvečanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“