KURTIJU SE OPET PRIVIĐAJU "VAGNEROVCI": Italijanski general ga odmah demantovao

Novosti online

22. 02. 2023. u 08:09

PREMIJER tzv. Kosova Aljbin Kurti u više navrata je govorio o prisustvu ruske grupe "Vagner" i „Noćnih vukova" na severu Kosova i Metohije, kao dve kriminalne grupe koje žele da destabilizuju Kosovo, ali tu njegovu tvrdnju nije potvrdio Kfor.

КУРТИЈУ СЕ ОПЕТ ПРИВИЂАЈУ ВАГНЕРОВЦИ: Италијански генерал га одмах демантовао

Foto: Profimedia/jfcnaples

Misija NATO-a, čiji je primarni cilj održavanje stabilnosti, kaže da nema dokaza o prisustvu ove dve grupe na severu KiM.

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuća rekao je da je Kfor svestan situacije na Kosovu, uključujući i onu na severu zemlje.

- Dozvolite mi da uverim celokupno stanovništvo (tzv.) Kosova da jasno znamo o svemu što se dešava na terenu - rekao je Ristuća.

Kurti je, prethodno, rekao da oko Kosova postoji 48 operativnih baza, od kojih su neke vojnici "Vagnerove" grupe, a drugi "Noćnih vukova".

Na pitanje da li je registrovano prisustvo "ruskih grupa", na osnovu izjava premijera Kurtija, komandant Kfora je rekao da trenutno nema dokaza o tome.

- U ovom trenutku nemamo dokaza o tome na šta mislite. Nemamo informacija o tome - odgovorio je Ristuća.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

AMERIČKI NOVINARI NISU MOGLI DA VERUJU: Nikola Jokić pred NBA finale održao konferenciju za štampu kakvu mediji nisu očekivali