"KUKAVIČJE GNEZDO" NA TURNEJI: Predstava BDP obići će glavne gradove bivše Jugoslavije

V.V.S.

04. 10. 2022. u 13:46

EKIPA Beogradskog dramskog i predstave "Let iznad kukavičjeg gnezda" ( u režiji Žanka Tomića) krenula je ovih dana na turneju po regionu: večeras i sutra igraju u Skoplju (MNT), u Ljubljani (MGL) su 24. oktobra, u Zagrebu (ZKM) dan kasnije, a u Podgorici (CNP) i Banjaluci (NPRS) krajem novembra,dok su u Sarajevu početkom decembra.

КУКАВИЧЈЕ ГНЕЗДО НА ТУРНЕЈИ: Представа БДП обићи ће главне градове бивше Југославије

foto:Promo

U velikom ansamblu su Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Milan Čučilović, Danijel Sič, Mima Karadžić, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Miloš Petrović Trojpec, Nenad Gvozdenović, Milica Zarić, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Miloš Lazarov, Zoran Đorđević, Anja Alač i Nada Macanković.

Premijerno izvođenje bilo je u novembru 2005.godine na Velikoj sceni "Olivera i Rade Marković" BDP.

BONUS VIDEO - USNIJA REDžEPOVA: Oživela Koštanu, pevala vatreno, plesala kao Šeherezada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZVIĐAČKA ČETA ISPUNILA SVOJE ZADATKE: Sjajn prikaz Vojske Srbije na Pešteru (VIDEO)