VUČIĆ: Ja se ne borim ni za Putina, ni za Bajdena, već za svoju zemlju

Novosti online

28. 09. 2022. u 13:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se on ne bori ni za Vladimira Putina, ni za Džozefa Bajdena, već za građane Srbije i državu Srbiju, i da ga ne interesuje šta imaju da mu poruče strani lideri, već da gleda da u ovim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru.

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

Foto: Tanjug/Miloš Milovojević

Vučić je, na pitanje od koga dolaze pritisci, o kojima se može čuti u medija sa nacionalnim frekvencijama, odgovorio da je dovoljno pogledati neke od njih da bi se video koliki je svakodnevni i ogroman pritisak na naše rukovodstvo.

"Ne borim ni za Putina, ni za Bajdena. Ni za koga. Borim se za ove divne ljude u fabrici u Inđiji, za svakoga od vas, za sve građane Srbije, za ovu zemlju. Baš me briga za sve strane lidere, za sve šta imaju da poruče Srbiji, gledam da u ovim teškim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru",poručio je on.

Osvrnuo se i na reči bivše nemačke kancelarke Angele Merkel "o danu posle", jer taj dan, kako je rekao, ne postoji.

"Neko mora da gleda šta ćemo sutra kada bude mir, da li smo sačuvali svoje pozicije, da li smo uspešno odbranili naše interese ili nismo. Postoje brojni pritisci i oni će se umnožavati. Rekao sam mnogo puta da će posle 15. septembra biti nepodnošljivi", dodao je Vučić.

Kazao je da očekuje da će posle svih razgovora koje će imati narednih dana moći više da govori građanima o tome.

Kada uzmete nešto što je potpuno nevažno, jedan birokratski dokument (plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije) bez suštinske snage da ga iskoristite kako je to učinjeno u mnogim medijima za brutalan i žestok napad na Srbiju, kako je dodao, onda shvatite da su ti mediji politički instrument.

"Kada budu govorili sledeći put o nezavisnosti medija, samo ću da podsetim na te primere iz Vašingtona i Brisela. Petnaest minuta posle njihovih reči (reakcija na plan) objavljuju najprljaviju propagandu protiv Srbije, a da nisu pročitali ništa. Ali to govori da imaju sve manje strpljenja, da je nervoza sve veća", rekao je on.

Vučić je ukazao da očekuje da će kod nas sve grupe za pritisak sada biti angažovane - deo medija i političkih stranaka, koji su plaćeni, i to i za jednu i za drugu stranu.

"Za nas koji nismo plaćeni od stranaca ostaje da vodimo brigu o Srbiji i njenim interesima", poručio je Vučić.

Na dodatno pitanje od koga dolaze pritisci on je kazao da odgovara precizno i da zna dokle može da ide, a da ne naškodi zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (133)

ZADOVOLJAN SAM UKUPNOM SPREMNOŠĆU NAŠE VOJSKE Vučić o vežbi Vihor 2024: Vojska će ubuduće biti tako organizovana (VIDEO)