ZORANA: MALECKIMA VELIKO MESTO, VULIN: NIKADA MEĐU ŽUTI OLOŠ - Nastavljena polemika o ličnim uverenjima i kursu vlade

V. N.

14. 07. 2022. u 06:34

POLEMIKA oko toga šta je zvanična politika Srbije, ko je i kako zastupa, a kome stavove diktiraju strane ambasade, i juče je nastavljena između ministara Aleksandra Vulina i Zorane Mihajlović.

ЗОРАНА: МАЛЕЦКИМА ВЕЛИКО МЕСТО,  ВУЛИН: НИКАДА МЕЂУ ЖУТИ ОЛОШ - Настављена полемика о личним уверењима и курсу владе

Foto Tanjug

Klinč je izazvala Vulinova izjava da "sanja da svi Srbi žive u jednoj državi", na šta je reagovala ministarka energetike, i to odmah nakon kritika koje je američki ambasador Kristofer Hil uputio na račun ministra unutrašnjih poslova.

Mihajlovićeva je poručila Vulinu da svi Srbi u jednoj državi može samo da bude njegov lični stav, jer to nije zvanična politika Beograda. On je uzvratio da mu "ambasade ne određuju uverenja" i da iznosi lično viđenje i program Pokreta socijalista koji predvodi.

Ovim, međutim, nije "spuštena lopta", pa se ministarka Mihajlović ponovo juče oglasila:

- Drago mi je što Vulin, lider PS, malecke stranke koja zauzima veliko mesto u Vladi Srbije, ima mogućnost da propagira svoje stavove i što priznaje da oni nisu zvanična politika te iste vlade u kojoj sedi. Oni kojima se ta politika ne dopada, uvek mogu da se pojave pred biračima sa svojim idejama i od njih zatraže podršku, umesto da parazitiraju na leđima najveće stranke i njenog lidera.

Na to je replicirao Vulin, rekavši da nije član SNS, ali i da nikada nije bio član ni G17 plus, niti bilo koje partije "žutog ološa":

- Koji god član Vlade da glasa za rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod, morao bi da to objasni biračima. Ja ću biračima Aleksandra Vučića rado dati odgovor zašto sam protiv sankcija Rusiji, siguran sam da će i Zorana Mihajlović na Predsedništvu SNS objasniti zašto su Srbi počinili genocid u Srebrenici i zašto hitno moramo da postanemo deo sukoba u Ukrajini i zašto je lekovito da uvedemo sankcije Rusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao