NASTAVLJA SE KLINČ VULINA I ZORANE: Ministar odgovorio - "Nisam član SNS-a, ali nikada nisam bio član ni bilo koje partije žutog ološa"

Novosti onlajn

13. 07. 2022. u 10:05

KOJI god član Vlade Srbije da glasa za rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod, morao bi da to objasni biračima, naveo je ministar Aleksandar Vulin u odgovoru ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović.

НАСТАВЉА СЕ КЛИНЧ ВУЛИНА И ЗОРАНЕ: Министар одговорио -  Нисам члан СНС-а, али никада нисам био члан ни било које партије жутог олоша

Foto: Tanjug/Z.Jovanović

- Ja ću biračima Aleksandra Vučića rado dati odgovor zašto sam protiv sankcija Rusiji,  siguran sam da će i Zorana Mihajlović na Predsedništvu SNS-a objasniti zašto su Srbi počinili genocid u Srebrenici i zašto hitno moramo da postanemo deo sukoba u Ukrajini i zašto je lekovito da uvedemo sankcije Rusiji. Istina je da ja nisam član Srpske napredne stranke, ali je i istina da nikada nisam bio član ni G17 plus, niti bilo koje partije žutog ološa - izjavio je ministar Vulin, komentarišući navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da je on lider male stranke koja zauzima veliko mesto u Vladi Srbije.

Podsetimo, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da joj je drago što Aleksandar Vulin, lider Pokreta socijalista, kako je navela, "malecke stranke koja zauzima veliko mesto u Vladi Srbije", ima mogućnost da propagira svoje stavove i što priznaje da oni nisu zvanična politika te iste vlade u kojoj sedi.

Istakla je da takođe smatra da bi bilo dobro da se svi članovi Vlade Srbije, počev od nje, u javnim nastupima pridržavaju zvanične politike Srbije.

- Oni kojima se zvanična politika Vlade Srbije ne dopada i sa kojom se ne slažu, uvek mogu da se pojave pred biračima sa svojim idejama i od njih zatraže podršku, umesto da parazitiraju na leđima najveće stranke i njenog lidera - rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da je pročitala program Pokreta socijalista naslovljen kao „borbena levica” koji je objavljen na njihovom sajtu.

- U tom tekstu nigde nisam pronašla da se pominje ''srpski svet'' i da se zalažu za ovu ideju, kako tvrdi njihov lider. Sad, ili tekst nije apdejtovan, ili je sve to samo u glavi njihovog lidera - rekla je Zorana Mihajlović.

Vulin je juče rekao da stvaranje srpskog sveta i ujedinjenje Srba nije zvaničan stav Vlade Srbije, već njegov lični stav i deo programa njegove stranke.

- Stvaranje srpskog sveta nije stav vlade, baš kao što nije zvaničan stav Vlade Srbije da treba uvesti sankcije Rusiji, biti jasniji, ma šta to značilo, po pitanju sukoba u Ukrajini ili da treba podržati britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod - kaže Vulin.

Reagujući na ranije navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da njegov stav o ujedinjenju Srba nije stav Vlade Srbije, Vulin je kazao da je stvaranje srpskog sveta njegov lični stav i deo programa Pokreta socijalista koji predvodi, a ministarki je poručio: "Za razliku od brojnih političara, a među njima i pojedinih članova Vlade Srbije, ja imam ideologiju i uverenja i stavove i nije mi potrebno da mi bilo koja ambasada odobri šta mislim i kako treba da radim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave