KURTIJU PROVERAVAJU IMOVINU: Prijavio da ima samo 400 evra i da živi kao podstanar

Novosti online

15. 06. 2022. u 18:24

PREMIJERU privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju i predsedniku parlamenta Glauku Konjufci biće proverena imovina, nakon žrebanja koje je danas izvršeno u Agenciji za borbu protiv korupcije tzv. Kosova.

КУРТИЈУ ПРОВЕРАВАЈУ ИМОВИНУ: Пријавио да има само 400 евра и да живи као подстанар

Foto: Profimedia

Kurti je Agenciji prijavio da ima ušteđevinu od 400 evra,  njegova supruga oko 23.000, kao i da žćivi u iznajmljenom stanu koji plaća 250 evra mesečno.

Konjufca je Agenciji prijavio da poseduje tri stana, vikendicu i zemljište čija je vrednost procenjena na 325.100 evra. Naveo je da se dva stana vode na njegovo ime, jedan stan i zemljište je na ime njegovih roditelja, dok je vikendica zajednička svojina.

Ova radnja je utvrđena Zakonom o agenciji i borbi protiv korupcije.

Pored dvojice visokih zvaničnika kontrola prijavljene imovine će biti izvršena i za ministre, poslanike, gradonačelnike opština i druge koji podležu obavezi prijavljivanja imovina i prihoda.

- Od ukupnog broja visokih javnih funkcionera koji su bili u obavezi da prijave imovinu, 4.684 visoka državna funkcionera prijavila su imovinu u redovnom zakonskom roku, 50 funkcionera prijavilo je imovinu nakon redovnog zakonskog roka, dok 14 od njih to nije učinilo - rečeno je iz agencije.

BONUS GALERIJA: Pogledajte obuku mladih tenkista srpske armije

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri