KUSTURICA: Za Ameriku je rat kao voda za žednog čoveka, bez njega ne postoje

Novosti online

23. 02. 2022. u 14:34

NADAM se da će odluka Rusije da prizna nezavisnost Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) pomoći da se uspostavi mir u tom regionu, rekao je režiser Emir Kusturica u intervjuu listu „Izvestija“.

КУСТУРИЦА: За Америку је рат као вода за жедног човека, без њега не постоје

Foto Slobodan Pikula

Prema njegovim rečima, nemešanje Rusije u događaje u Donbasu bi moglo da dovede do opasnih posledica. Kako je naveo, da Moskva nije priznala DNR i LNR moglo im se dogoditi ono što se desilo u Hrvatskoj.

On je optužio Sjedinjene Američke Države da finansiraju političke prevrate, od kojih se jedan, po njegovom mišljenju, desio u Ukrajini. Dodao je da vojna industrija i njen ogroman uticaj na ekonomiju i politiku SAD prisiljavaju Vašington da rasplamsava jedan rat za drugim.

- Oni su nas bombardovali. Bez ratova oni nemaju industriju, nemaju progres. Rusija nije bombardovala Kijev, nikoga nije bombardovala. Rusija je ratovala dva puta sa Nemcima. A Anglosaksonci su zarađivali na tim ratovima. Za Ameriku je rat kao voda za žednog čoveka. Bez rata oni ne postoje - podvukao je režiser.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024