PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PIČOM: Ujedinjeno Kraljevstvo sa EU i SAD podržava dijalog Beograda i Prištine

Tanjug

08. 02. 2022. u 12:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom koji je naglasio da će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci dijalogu Beograda i Prištine.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПИЧОМ: Уједињено Краљевство са ЕУ и САД подржава дијалог Београда и Приштине

Foto: Tanjug

Pič je istakao i da njegovo imenovanje predstavlja jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti bezbednosti, stabilnosti i ekonomskom napretku Zapadnog Balkana - saopštila je pre-služba predsednika.


Vučić je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i da ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu za rešavanje svih otvorenih pitanja.

U tom kontekstu, predsednik je izrazio očekivanje da će Pič, sa svojim iskustvom i poznavanjem prilika u regionu, dati pun doprinos i podršku konstruktivnom nastavku dijaloga.

Foto: Tanjug

 



Vučić i Pič razgovarali su i o situaciji u regionu, kao i o budućoj saradnji u cilju izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za održivi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Vučić je istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje u regionu, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

 


On je rekao da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja je pokretač ne samo inicijative „Otvoreni Balkan“ koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna