JOŠ DELIMO NOVAC I POMAŽEMO LJUDE: Predsednik Vučić o javnom dugu, BDP, izgradnji auto-puteva

Novosti online

07. 02. 2022. u 22:58

GOVOREĆI u aktuelnim dešavanjima, predsednik Aleksandar Vučić je, u obraćanju javnosti, govorio o BDP, javnom dugu, izgradnji auto-puteva i tom prilikom naglasio da "više i ne odgovara na pitanja o tome zašto se sa kime sastaje".

ЈОШ ДЕЛИМО НОВАЦ И ПОМАЖЕМО ЉУДЕ: Председник Вучић о јавном дугу, БДП, изградњи ауто-путева

Foto: Printskrin/HappyTV

- Zapamtite šta je rekla Angela Merkel - kada sam postala kancelarka naš BDP je bio 2.400 milijardi evra, mnogo vredno smo radili da bude 3.800 milijardi posle 16 godina. Kina je bila nešto slabija od nas, a danas je na 14.700 milijadi. Nemačka je napredovala, ali je strašno koliko je Kina daleko otišla. Amerika pokušava da nešto uradi, ali uskoro će i njih Kina stići - naveo je Vučić.

Predsednik je pokazao mape o izgradnji auto-puteva u Srbiji i javnom dugu.

- Srbija je 2012. godine završila sa 56 posto javnoig duga u odnosu na BDP. U tom trenutku BDP iznosi 32 milijarde evra. To je ukupna vrednost svega što stvorimo u toku jedne godine. Danas nam je BDP povećan na 53 milijarde evra, to je više od 60 posto povećanja. Nama je stopa javnog duga u ovom trenutku 51,6. Sa tim nemamo nikakav problem dok god smo ispod 60. U Italiji je javni dig otišao na više od 160 posto, u Francuskoj 120. Grčka ima 225 posto, a naš je ovakav i u vreme korone kada delimo novac i pomažemo ljude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)