MIP RUSIJE: SAD i NATO pokrenule otrovnu kampanju lažnih optužbi protiv Moskve

Tanjug

22. 01. 2022. u 13:55

MINISTARSTVO spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da su Sjedinjene Države i zemlje NATO, umesto da pripremaju odgovore na ruske predloge za garancije bezbednosti, pokrenule "otrovnu kampanju" sa lažnim optužbama na račun Moskve.

МИП РУСИЈЕ: САД и НАТО покренуле отровну кампању лажних оптужби против Москве

Foto D. Dozet

Rusko Ministarstvo navodi da je Moskva od 15. decembra 2021. godine, kada je zvanično predala Vašingtonu nacrt sporazuma o garancijama bezbednosti, sa američke strane dobila uglavnom očigledne pokušaje razvlačenja rasprave o konkretnim predlozima Rusije, prenosi RIA Novosti.

U komentaru ruskog ministarstva se navodi da su, umesto da se usredsrede na odgovore na pitanja postavljena u ruskim dokumentima, Bela kuća i njeni zapadni saveznici pokrenuli krajnje "otrovnu" informaciono-propagandnu kampanju koja Rusiju prikazuje kao "agresora", "neprijatelja civilizovane Evrope" i "pretnju" međunarodnoj stabilnosti".

Krajem 2021. Rusija je objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Državama i NATO-om o garancijama bezbednopsti. Moskva traži od svojih zapadnih partnera pravne garancije da se NATO neće širiti dalje na istok, da se Ukrajina neće pridružiti Alijansi i da zapadne zemlje neće uspostavljati vojne baza u zemljama nastalim na teritoriji nekadašnjeg Sovjetskog saveza.

BONUS VIDEO: 

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

LAŽNA DRŽAVA UDARA NA RUSIJU: Proširen paket sankcija