VOZAČI ŠTA JE BOLJE? Ručni ili automatski menjač

Novosti online

01. 11. 2021. u 21:59

MANUELNI ili automatski menjač — večita dilema, ali i tačka sporenja među vozačima. Automatici se predstavljaju kao budućnost i sve je manje modela u ponudi sa manuelnim menjačima kojih se, međutim, vozači ne odriču.

ВОЗАЧИ ШТА ЈЕ БОЉЕ? Ручни или аутоматски мењач

Foto Shutterstock

Čak 40 odsto vozača i dalje preferira vozila sa ručnim menjačima, dok 46 procenata bira automatike, pokazalo je istraživanje koje je sproveo „Autoskaut24“.

Taj najveći evropski sajt za prodaju polovnih vozila, u saradnji sa institutom za istraživanje tržišta „Inofaktom“, sproveo je anketu među 1.000 vlasnika automobila o njihovim željama.

Foto P. Milošević

U analizi rezultata ovog istraživanja navodi se da je za one koji preferiraju manuelne menjače glavni fokus na zabavi u vožnji.

Zagovornici automatika pre svega cene udobnost vožnje koja dolazi sa njim. I dok se mlađi vozači i muškarci odlučuju za automatike, žene i stariji ljudi radije voze automobile sa ručnima menjačima, pokazala je anketa.

Tu je i 14 odsto vozača koji se nisu opredelili koja vrsta menjača im je draža, već im je svejedno koji će koristiti, preneo je portal „Revijahak“.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)