SA POSREDNICIMA O MEDIJIMA: Za petak zakazana druga faza međustranačkog dijaloga u prisustvu poslanika EP

V. N.

08. 07. 2021. u 10:23

DRUGA faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije i uz posredstvo evroparlamentaraca biće održana u petak i subotu u Palati "Srbija", a glavna tema biće mediji.

СА ПОСРЕДНИЦИМА О МЕДИЈИМА: За петак заказана друга фаза међустраначког дијалога у присуству посланика ЕП

Vladimir Bilčik i Tanja Fajon / Foto Tanjug

Prema predlogu programa koji su stranke dobile, a u koji je Tanjug imao uvid, dijalog će početi u petak u 10.30 i tog dana trajaće do 18.30, a razgovaraće se o potrebi da se obezbedi nepristrasno predstavljanje političkih aktera u medijima.

Posebno će, u vezi sa tim, biti reči o javnim servisima.

Posrednici EP u međustranačkom dijalogu u Srbiji, Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, do sada su, zbog restrikcija putovanja izazvanih pandemijom kovida-19, održali 15 onlajn konsultacija sa političkim strankama i drugim zainteresovanima za dijalog u cilju popravljanja izbornih uslova pred predstojeće izbore koji su u Srbiji zakazani za proleće 2022. godine. Sada dolaze u Beograd i sastankom sa predstavnicima stranaka trebalo bi i zvanično da počne druga faza međustranačkog dijaloga.

Bilčik je izjavio da očekuje i da se svi obavežu, a posebno proevropske snage, da će učestvovati na sledećim izborima:

- To je ključno za napredak evropske perspektie Srbije u narednim mesecima - ocenio je izvestilac EP za Srbiju.

On je naveo da posrednici Evropskog parlementa ne dolaze u Beograd sa "spremnim rešenjima", već da su ona u "rukama srpskih političara":

- Mi smo tu da pošteno posredujemo i stvorimo prostor za bolje poverenje i sposobnost svih političkih činilaca da se međusobno čuju.

Inače, u četvrtak će biti održan sastanak radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca, na kojem će biti reči o pitanju zakonodavstva u vezi sa listama nacionalnih manjina, a trebalo bi da se razgovara i sa urednicima televizija sa nacionalnom frekvencijom i štampanih medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a