VUČIĆ NA BALKANIJADI: Predsednik obišao atletski stadion u Smederevskoj tvrđavi (VIDEO)

Novosti online

26. 06. 2021. u 11:52

SMEDEREVO je ovog vikenda domaćin prvenstva Balkana za atletičare, a na otvaranju ove manifestacije koja se održava u prelepom ambijentu Smederevske tvrđave, došao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u društvu predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića obišao stadion unutar tvrđave u Smederevu.

ВУЧИЋ НА БАЛКАНИЈАДИ: Председник обишао атлетски стадион у Смедеревској тврђави (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Vučić je primetio da smo u poslednjih nekoliko godina izgradili veliki broj atletskih stadiona i terena.

Predsednik je dodao da će želja Smederevaca biti ispunjena i da će dobiti stadion za atletičare na kojem će trenirati svi mladi talenti u sferi atletike.

- Ovde treniraju mnogi mladi ljudi, mi imamo novca da finansiramo sve ove sportske objekte o kojima se priča. Mi koliko možemo pomažemo atletskom savezu. Mi u Srbiji smo naučili da sebi ne priznajemo uspehe, ali vidi se šta smo sve uradili do sada - rekao je Vučić i dodaje da svaka investicija dosta znači.

- Uradili smo više nego ikada, grade se atletski stadioni, gradi se zbog projekata koji su jaki i ozbiljni - rekao je predsednik.

Vučića je interesovalo koliki treba da bude kapacitet stadiona, on ističe da bi atletski stadion mogao da se izgradi i da bi staza i pomoćni objekti neće biti problem, a da bi stadion mogao da se napravi, ali smatra da je nepotrebno da se prave ogromni stadoni za koje veruje da ne bi mogli budu puni.

- Koliki nam stadion treba za Evropsko prvenstvo? Promenili su se standardi, hoće ljudi da imaju bliži kontakt sa terenom. Izgradićemo stadion - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li Srbija ima novca za te projekte, predsednik je odgovorio potvrdno.

- Mi smo u Srbiji naučili da ne cenimo sebe i svoje uspehe - istakao je on.

- Gradimo najmoderniji centar za borilačke veštine, za tekvondo imamo najbolju školu na svetu - rekao je Vučić.

- Našem narodu je omiljeni sport kuknjava, koliko god da je bolje, nikad neće da kažu. Kad su bile veće plate? Nikad. Kad su bile veće penzije? Nikad. Kad smo gradili više? Nikad. Nemamo problema u budžetu, uprkos koroni, biće para još više - poručio je predsednik.

Vučiću je predočeno od strane Veselina Jevrosimovića i Slobodana Brankovića i da Srbija ima nikad više talenata, da je urađeno nikad više infrastrukture i da srpska atletika napreduje na svim nivoima.

Napomenuo je da će se raditi i na obnovi cele tvrđave.

- Staza izgleda neverovatno, moramo i tvrđavu celu da uredimo, kapija se radi, ali mora sve da se uradi - rekao je Vučić prilikom obilaska staze za takmičenje.

O poseti kineskog predsednika

Predsednik je još jednom istakao veliku zahvalnost Kini i predsedniku ove zemlje.

Rekao je da pred dolazak predsednika Kine Si Đinpinga, 2016. godine u Smederevo, "cele noći nije spavao".

- Uspeli su da prežive 2019. godinu uz velike gubitke, vratili se na velika vrata 2020, drže nam pola Smedereva.

- Ja nemam reči da se zahvalim, to ne bi bilo ništa da nije bilo predsednika Si Đinpiga. Nadam se da ćemo moći da ga odvedemo u Smederevo i Bor.

Predsednik je istakao da bi trebalo i pomoći voćarima i povrtarima koji žive i rade u ovom kraju.

Srbija domaćin 74. "Balkanijade"

Srbija je dobila čast da bude domaćin 74. prvenstva Balkana koje se održava 26. i 27. juna. Na Balkanijadi učestvuje više od 450 atletičara, trenera i zvaničnih lica.

Balkanijada je jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, a služiće kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva koje se održava u Beogradu u martu 2022. godine.

Takođe, ovo će biti poslednje takmičenje na kom će atletičari imati priliku da ispune normu ili povećaju svoje bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Takmičenje na Balkanijadi otvorili su sedmobojci od 10.30, a glavni program počinje od 15.30 kada je i zakazano zvanično otvaranje takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)